AcasăNewsUngureanu: Romania vrea sa clarifice cu Rusia problemele inca in suspensie

Ungureanu: Romania vrea sa clarifice cu Rusia problemele inca in suspensie

Romania isi propune un dialog mai intens cu Rusia pentru clarificarea si rezolvarea unor probleme aflate inca in suspensie, cu intentia de a avea un parteneriat in primul rand economic cu statul rus, bazat pe respect si beneficii reciproce, a declarat, sambata, premierul Mihai Razvan Ungureanu.

Premierul roman a raspuns astfel unei intrebari a jurnalistilor, adresate la finalul sedintei comune de guvern Romania-Republica Moldova, privind perspectivele politicii dupa apropriatele alegeri din Rusia si modul in care cele doua tari vor fi influentate de rezultatul acestor alegeri, dupa ce anterior i-a spus, zambind, jurnalistului sa treaca la urmatoarea intrebare.

„Raporturile dintre noi si Federatia Rusa se desfasoara pe cel putin doua paliere: in interiorul Uniunii Europene, ca stat membru in cazul nostru, si in raportul bilateral nemijlocit dintre Bucuresti si Moscova. Trebuie sa privim Federatia Rusa ca un posibil partener in primul rand economic si credem ca un dialog pragmatic, asezat pe intelegeri foarte clare, dar si pe explicatii foarte clare, foloseste ambelor Capitale. Credem totodata ca este nevoie de un plus de dialog care sa clarifice si sa rezolve chestiuni aflate in suspensie. Ca partener economic, Federatia Rusa poata fi intr-adevar importanta pentru Romania, in conditiile in care exista respect pentru angajamente si beneficiu mutual”, a spus Ungureanu.

Importanta unui parteneriat cu Federatia Rusa a fost evocata si de premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, in conferinta de presa comuna cu prim-ministrul Ungureanu, oficialul moldovean prezentand atat importanta economica a statului rus, cat si implicarea acestuia in problemele din Transnistria.

„Republica Moldova are nevoie de un parteneriat corect cu Federatia Rusa. Noi vom continua sa avem relatii bune cu Federatia Rusa, deoarece, dincolo de relatiile actuale, privim lucrurile in perspectiva, iar Federatia Rusa este un paretener economic important al tarii noastre si participanta in procesul de reglementare al conflictului transnistrean”, a spus Filat.

author avatar
Ciprian Purice
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger