AcasăNewsUngureanu: Nu mai exista reguli de joc politic deoarece Constitutia a fost...

Ungureanu: Nu mai exista reguli de joc politic deoarece Constitutia a fost incalcata

Mihai Razvan Ungureanu, fostul premier al Romaniei, a declarat ca deciziile si actiunile guvernului Ponta au transformat din jocul politic un atac fara reguli, deoarece Constitutia a fost incalcata, fiind „aruncata la gunoi”.

Mihai Razvan Ungureanu a atacat, miercuri, USL, acuzandu-i pe politicienii aliantei ca, prin actiunile care au avut loc in timpul guvernarii Ponta, au modificat regulile jocului politic, transformandu-l intr-un atac fara reguli.

„Nu mai exista reguli de joc politic in acest moment. Constitutia a fost calcata in picioare, a fost distrusa. Nu mai putem conta in acest moment pe respectarea unei legi. Dupa cum vedeti totul e materie de interpretare politica si de joc politic”, declarat fostul premier, citat de Realitatea TV.

Totodata, Mihai Razvan Ungureanu a adaugat ca justitia se afla sub presiune, lucru care ar trebui sa ii ingrijoreze nu numai pe oamenii politici, ci si pe oamenii de rand.

„In conditiile acestea cetateanul de rand la ce se poate astepta? Daca ii fura cineva din ograda sau din casa nu va mai avea institutia statului care sa se ocupe de actul penal. Justitia este timorata, este pusa sub presiuni enorme. Iar ceea ce se intampla astazi de exemplu este unul dintre motivele pentru care trebuie sa fim ingrijorati”, a sustinut Ungureanu.

Drept urmare al acestui lucru, Ungureanu se teme de faptul ca raportul MCV, care va avea loc saptamana viitoare va reprezenta situatia actuala care include si faptul ca legile si Constitutia au fost „facute bucati”.

„Avem raportul de tara pe MCV. Sa nu se iluzioneze cineva ca raportul pe tara nu va reflecta situatia actuala in care Constitutia este pur si simplu aruncata la cos, facuta bucati pe seama unei infernale masinarii politice de a lua puterea”, a mentionat el.

author avatar
Ionut Zgimbau
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger