AcasăNewsUngureanu joaca la 6 din 49 politic

Ungureanu joaca la 6 din 49 politic

In loc sa alerge dupa voturi, Razvan Ungureanu pierde timpul campaniei electorale cu scenarii guvernamentale post-alegeri

Razvan Ungureanu revolutioneaza tactica de campanie. Fostul premier si sef al SIE nu pune pret pe castigul electoral ”de ordin cantitativ”, ci mizeaza pe ”desenele strategice”.

In loc sa alerge dupa voturi, Razvan Ungureanu pierde timpul campaniei electorale cu scenarii guvernamentale post-alegeri

Preocuparea lui Ungureanu pentru desenarea peisajului post-electoral dambovitean are ca punct central ruperea PNL-ului de USL si venirea liberalilor langa ARD-ul contruit in pripa de PDL. Un ARD care nu se misca foarte bine in campanie, dupa spusele lui Vasile Blaga, motiv pentru care Alianta este cu cel putin doua procente in urma PDL-ului in sondaje. Situatia ii streseaza pe democrati, dar nu si pe Razvan Ungureanu, care viseaza cu ochii deschisi la viitoarea guvernare: ”In ceea ce priveste ARD nu ma refer aici la un castig de ordin cantitativ, cine ia peste 50%, cine ia sub 50%. Victoria ARD se marcheaza prin capacitatea de a construi in urma rezultatului alegerilor generale o coalitie de guvernare apta apoi sa ofere un nume pentru premier si eventual sa il si treaca prin Parlament. Si unul dintre aceste desene strategice se bazeaza pe faptul ca la un moment dat PNLs-ar putea sa se desprinda din USL si sa isi caute un drum care sa il aproprie de jumatatea de centru dreapta a spectrului politic”.

Blaga, pus la zid de ”dreptii” nou veniti daca ARD nu trece de 20%

Conform calculelor facute de Ungureanu, pentru a trage viitorile sfori guvernamentale este suficient ca ARD sa ia 28 – 30%. Scor pentru care Ungureanu nu opinteste indeajuns, daca stai sa asculti reprosurile pe care Vasile Blaga a ajuns sa i le faca in mod public. In schimb, liderul Fortei Civice a decretat ca un rezultat mai mic de 20 de procente ar fi total ”nemultumitor”, motiv pentru care Ungureanu sustine ca vor exista ”analize interne” menite sa duca la demisii la nivelul conducerii tuturor formatiunilor membre ARD. Altfel spus, dupa ce ca PDL duce tot greul campaniei electorale, liderii democratilor, in frunte cu Vasile Blaga, ar putea fi trasi la raspundere daca realitatea post-electorala nu va coincide cu aceea desenata de Razvan Ungureanu.

author avatar
Simona Badulescu
231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger