AcasăNewsUngureanu da examen pentru Cotroceni, Basescu ii sufla raspunsurile

Ungureanu da examen pentru Cotroceni, Basescu ii sufla raspunsurile

Presedintele Traian Basescu a recunoscut ca vede in Mihai Razvan Ungureanu un posibil succesor la Palatul Cotroceni. „Stiti ceva ce mie ar putea sa nu imi treaca prin minte in politica?”, a comentat seful statului.

Traian Basescu a facut deja agenda Guvernului Ungureanu

Ca sa se califice pentru statutul de prezidentiabil, Razvan Ungureanu trebuie sa confirme ca sef al Executivului, considera Traian Basescu. “Pentru a fi candidat la presedintie, sa spunem chiar independent, Ungureanu trebuie sa reuseasca ca premier (…) Ar fi foarte greu sa ai un esec ca prim-ministru si pe urma sa vrei sa candidezi la prezidentiale”, a afirmat presedintele.

Seful statului vrea sa se asigure ca Razvan Ungureanu se va transforma intr-un prezidentiabil de succes

Ca sa se asigure ca Ungureanu isi va indeplini cu brio misiunea  de prim-ministru, Basescu s-a apucat deja sa-i faca temele, anuntand majorarea salariilor, reducerea cheltuielilor materiale etc. “Daca a disparut motivatia pentru care au scazut salariile, sa ascunzi asta cetatenilor e la fel de incorect ca si cum ai fura. De fapt ce sa ascundem? Ca ne-au crescut cheltuielile materiale? Eu sunt unul dintre cei care spun ca acest buget trebuie scarmanat putin la cheltuielile materiale”, a declarat Traian Basescu, precizand ca subiectul a fost discutat si cu seful Executivului. „Am avut o discutie cu premierul. Sunt convins ca se va uita cu putin mai multa atentie la cheltuielile materiale”, a conchis seful statului, care i-a mai cerut premierului sa trateze cu prudenta tema reducerii CAS. “Eu spun ca este o masura indreptatita, dar imi pot exprima parerea ca nu este momentul”, i-a transmis Basescu lui Ungureanu dupa ce acesta din urma anuntate ca Guvernul ia in calcul reducerea CAS.

Baga raca in USL

Dupa ce a terminat discursul de premier autentic, Traian Basescu si-a adus aminte ca este presedinte si si-a intrat in rol, avertizandu-i pe uselisti ca nu vor pupa prea curand guvernare. In sprijinul afirmatiilor sale, seful statului a folosit Constitutia care face vorbire despre majoritate, partid, consultari, nu si aliante. “USL nu e partid, e o alianta”, a explicat Basescu. Ca sa agite si mai tare apele in USL, seful statului nu a exclus ca viitorul guvern sa fie rezultatul unei aliante PDL-PNL. “Cred ca, daca este vreo varianta care sa apropie doua partide, este PDL-PNL. Poate fi o varianta”, a mai spus presedintele, care a aratat ca o intelegere cu social-democratii este dificil de realizat. „Cu PSD-ul s-a incercat marea coalitie, au abandonat-o pe nimic, pentru interese electorale”, a conchis Basescu.

Nu mai vrea in politica

“Functia de presedinte a reprezentat cea mai mare umilinta a vietii mele”. Asa isi caracterizeaza Traian Basescu ultimii ani de mandat, precizand totodata ca nu-l mai intereseaza nicio frunctie  publica: “Mi-a ajuns. In prima zi in care am plecat de la Cotroceni, plec din viata politica. A fost, cel putin in ultimii ani, din 2007 pana acum, cea mai umilitoare perioada din viata mea, jignit de dimineata pana seara, de tot soiul de oameni, pe televiziuni, prin adunari publice”.

Udrea, cel mai performant ministru

Elena Udrea a fost, de departe, cel mai competitiv ministru al Cabinetului Boc. O spune chiar seful statului, care nu ezita sa o laude pentru faptul ca institutia condusa de ea a avut cea mai buna rata de absorbtie a fondurilor europene. „Ne place, nu ne place, cum era ea, cu tocuri inalte, cu pantaloni stramti, a avut cea mai buna absorbtie a fondurilor europene. Imi doresc sa ajunga si noii ministri la rata de absorbtie a Ministerului Devoltarii”, a afirmat Basescu.

Boicoteaza Petromul

Presedintele Traian Basescu a anuntat, ieri, ca a rupt orice legatura cu Petrom ca semn de protest fata de politica acestei companii pe care a caracterizat-o drept “incorecta”. ” Nu poti sa ceri unei firme sa fie 100% morala, dar nici nu poti sa-mi arunci in fata in fiecare zi: pretul mondial al petrolului este 120 de dolari barilul, cand tu il extragi din Romania cu 16 dolari. Aici mi se pare ca este zona de lipsa de fair-play a Petrom-ului”, a declarat seful statului.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
311 afisari

2 COMENTARII

  1. bine le fac romanilor sclavi pentru restul vietii sa fie , slugi la securisti, asa le trebuie, sa mearga la vot a voteze, pana nu se face o revolutie adevarata ( nu o lovitura de stat ) nu se schimba nimic in Romania, sa voteze si sa plateasca impozite si taxe ca stiu alesii cu sa si le insuseasca pe urma, popor lenes ce este, trantor, incult, asa le trebuie sa mai voeze mult , rog alesii poporului sa mareasca impozitele si taxele, si sa le taie pensiile si salariile romanilor.Traiasca Traian Basescu,Ungureanu,Boc ,Udrea,Iliescu,Videanu,Nastase,Becali,Igas si toti oamenii de afaceri care s au inbogatit din afac erile cu statul (din banii fraierilor de romani) care nu stiu altceva decat sa mearga la vot

  2. Nea Gogule, nu ai reținut esențialul, cheia se află într-un articol publicat de domnul Boanchiș cu câteva zile în urmă. Dacă pe vremea lui Stalin nu conta cine vota, ci doar cine număra voturile, astăzi contează doar cine anunță rezultatele. Aia e șmecheria.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger