AcasăNewsUngureanu: Calitatea mea de membru supleant al UTC rezulta din "vina" de...

Ungureanu: Calitatea mea de membru supleant al UTC rezulta din „vina” de a fi fost premiant

Premierul Mihai Razvan Ungureanu afirma ca pozitia sa de membru supleant al comitetului UTC, ocupata in perioada liceului, rezulta din „vina” de a fi fost premiant, intr-o perioada in care fiecare liceu era interesat sa isi promoveze in structuri politice tinerii cu aptitudini profesionale.

„Nimeni nu te intreba daca esti sau nu esti, supleant insemna ca tii locul cuiva. Vot, daca exista vreodata cumva vreun vot, era o chestiune strict consultativa, pur formala. Dar am avut, probabil, nenorocul de a fi premiant in toti acesti ani, fost olimpic si olimpic international, ceea ce pana la urma se razbuna intr-o asemenea chestiune: fiecare liceu era interesat sa-si promoveze tinerii care aveau oarecare aptitudini profesionale, la nivelul anilor de adolescenta, in structuri politice care, de fapt, reprezentau mai curand scoala si numele ei si nu neaparat personalitatea elevului. Daca este o vina in a fi premiant si a ajunge intr-o asmenea situatie, atunci, evident, sunt la randu-mi vonovat. La 16 ani discutam, deci, de o vina in cazul acesta”, a spus Ungureanu la TVR.

El a precizat ca nu a fost membru al Partidului Comunist, iar activitatea politca in UTC a durat pana la varsta de 18 ani, dupa care „s-a topit” odata cu maturitatea.

author avatar
eNational
153 afisari

1 COMENTARIU

  1. Foarte frumoasă justificare, domnule Ungureanu, dar cum motivați discursul de adulație a fostului șef al statului, Nicolae Ceaușescu? O bună parte din expresiile și sintagmele folosite acolo se regăsesc în limbajul dv. uzual. Sper să nu spuneți că l-a scris altcineva și dv. doar l-ați citit. V-a obligat cineva să faceți asta sau totul a izvorât din dragoste fierbinte?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger