AcasăNewsUngureanu, bilant la final de mandat: Situatia economica permite astazi revenirea salariilor...

Ungureanu, bilant la final de mandat: Situatia economica permite astazi revenirea salariilor bugetarilor la nivelul anterior

Mihai Razvan Ungureanu si-a prezentat, miercuri dupa-amiaza, bilantul celor 78 de zile in care a fost in fruntea Executivului. El a precizat ca „situatia economica permite astazi revenirea salariilor bugetarilor la nivelul anterior masurilor de austeritate asumate de Executivul anterior”.

Ungureanu si-a prezentat, miercuri dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa ce a avut loc la Palatul Victoria, bilantul mandatului sau in fruntea Guvernului. „Sunt onorat ca am putut conduce un Executiv din oameni bine pregatiti, multi cu studii in strainatate, buni profesionisti, buni administratori, multi oameni tineri carora PDL, UDMR, UNPR si din aceeasi Coalitie minoritatile le-au incredintat o sansa. Nu cred ca au dezamagit, cred ca nu au terminat de spus tot ce aveau de spus. Sunt onorat ca am fost, alaturi de ei, o galerie de oameni bine intentionati”, a declarat Mihai Razvan Ungureanu la inceputul discursului sau.

„In scurtul timp in care m-am aflat la conducerea Executivului Romaniei, principiul de baza dupa care m-am bazat a fost responsabilitatea si stabilitatea macroeconomica, predictibilitatea, pentru a ma asigura ca sub nicio forma credibilitatea externa a Romaniei nu are de suferit. Credibilitatea unui stat se construieste in ani, dar poate fi pierduta intr-o secunda. Am increderea ca viitorul prim-ministru se va ghida pe aceleasi principii”, a continuat fostul premier, demis dupa ce motiunea de cenzura depusa de USL la adresa Executivului sau a fost aprobata la finalul saptamanii trecute in Parlament.

„Obiectivul nostru a fost consolidarea cresterii economice a Romaniei, prognoza noastra este de 1,5-2%, nu e mare, dar printr-un proces consistent de absorbtie a fondurilor europene si de combatere a evaziunii fiscale este o tinta care poate fi indeplinita, daca nu, chiar depasita de un nou Executiv”, a mai precizat Ungureanu.

„In ceea ce priveste chestiunea reintregirii salariilor, am avut o abordare prudenta asupra chestiunii. In primul rand pentru ca trebuia sa avem cifrele finale ale primului trimestru. In al doilea rand pentru ca nu am personal ca prim-ministru o miza electorala in ceea ce priveste alegerile locale si am considerat ca a fi prudent si a nu face promisiuni care pot sa se dovedeasca fara acoperire este in primul rand semnul respectului guvernamental fata de cetatenii acestei tari. Situatia economica permite astazi revenirea salariilor bugetarilor la nivelul anterior masurilor de austeritate asumate de Executivul anterior. Lasam aceste lucruri pregatite pentru a fi puse in practica, dar ceea ce a fost esential a facut acest Guvern”, a continuat fostul premier.

108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger