AcasăNewsUngaria spune stop: nu mai plătește despăgubiri pușcăriașilor!

Ungaria spune stop: nu mai plătește despăgubiri pușcăriașilor!

Să te ții acum bocete în familia europeană – Ungaria a anunțat că s-a terminat distracția, nu mai achită niciun forint drept despăgubiri pentru tot felul de pușcăriași ordinari, în fapt doar niște marionete într-o combinație cu ONG-uri, mass-media și avocați soioși tentacule ale „caracatiței” CEDO! S-a terminat, zice Viktor Orban, toată propaganda UE și șleahta de la Comisia Europeană n-au decât să se dea cu fundu’ de pământ, să arunce acuze și să vorbească despre încălcarea drepturilor omului, Budapesta nu-i mai plătește pe criminali, violatori și interlopi.

Înainte să intrăm în povestea vecinilor, să spunem că gogoașa „recurs compensatoriu” le-a fost oferită pe tavă și ungurilor, numai că maghiarii n-au primit-o și i-au dat retur la Bruxelles. Românii, în schimb, la sugestia C.E. (că n-a fost nimic mai mult de atât), au halit-o în mare viteză, după care au zis mulțumesc, iar acum se miră că le sunt străzile pline de infractori și Poliția nu mai face față avalanșei de omucideri, furturi, spargeri de locuințe etc. Totuși, să zicem mersi că deștepții din Vest nu s-au gândit să ceară condiții „de cinci stele” pentru deținuți, că atunci îi eliberau ăștia pe toți până făceau „Marriotturi” și „Intercontinentaluri” din închisori! Și, la viteza cu care se construiește în România, vreo două generații de-aici încolo nu mai vedeai cătușe!

Lanțul slăbiciunilor

Dar să întoarcem privirea spre Budapesta, poate învățăm ceva din atitudinea ei. Săptămâna asta, Bence Tuszon, secretar de stat în Cabinetul Orban, a vorbit la Hir Tv despre chestiunea despăgubirilor pe care Ungaria este obligată de CEDO să le acorde pușcăriașilor. Și nu-i vorba de puțini bani, sunt milioane și zeci de milioane de euro, așa că, pe undeva, este de înțeles supărarea premierului. De fapt, ce supărare, că Viktor Orban s-a șucărit de-a binelea și a dat ordin ca niciun forint să nu mai plece dinspre vistieria statului spre buzunarele mafiei „Deținuți&co”.

„Aceşti oameni sunt arestaţi şi, imediat ce intră în închisoare, hop, apare cineva, câte o organizaţei non-guvernametală şi un avocat și începe distracția, cu drepturile omului, condiții improprii în detenție și alte asemenea! E binecunoscut faptul că astfel de cazuri pot fi câştigate pe bandă rulantă. Această practică trebuie să înceteze! Nu este posibil ca statul maghiar să plătească toţi criminalii, în timp ce victimele nu primesc o compesaţie adecvată din partea agresorilor”, a răbufnit Orban prin portavocea Bence Tuszon.

Pe cale de consecință, Viktor Orban are de gând să se adreseze Consiliului Europei şi plenului Parlamentului European pentru a rezolva această problemă. Până atunci, Ungaria va ignora orice decizie luată de CEDO pe marginea compensațiilor acordate pușcăriașilor.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
652 afisari

2 COMENTARII

  1. Trebue sa fii barbat de stat ca sa ai o asemenea atitudine Dar la noi barbatii stau prin hoteluri cu sefii de paza

  2. Ce ,,barbati de stat” avem noi azi in Romania??? Pai se rasucesc in mormant un Titulescu, Patrascanu, Coposu, Maniu si multi, multi altii. Iar noi ne rasucim pe loc! Mai ca as propune sa-l importam pe Orban!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger