AcasăNewsUngaria prezinta un plan de actiune pentru ”apararea” UE de emigranti

Ungaria prezinta un plan de actiune pentru ”apararea” UE de emigranti

Premierul Viktor Orban nu vede cu ochi buni niciun refugiat

Guvernul maghiar, ostil primirii refugiatillor, a anuntat ca va prezenta liderilor UE un plan de actiune pentru a apara Europa de valul migratoriu, intitulat ”Schengen 2.0”.

Premierul Viktor Orban nu vede cu ochi buni niciun refugiat

Planul, structurat pe zece puncte, va fi prezentat personal de catre premierul Viktor Orban in mai multe tari, in special Germania, a precizat administratia prezidentiala maghiara, informeaza RTBF. Planul pune accent pe protejarea frontierelor europene si gestiunea imigrantilor in exteriorul teritoriului UE.

Cel mai important punct al acestui plan este protectia frontierelor Schengen. ”Daca o tara este incapabila sau nu poate finaliza aceasta obligatie, trebuie sa ceara asistenta altor tari membre, sau Agentiei Europene pentru Protectia Frontierelor Exterioare”, se arata in document. Identificarea refugiatilor, gratie sistemelor biometrice, ar trebui sa fie facuta in interiorului sistemului Dublin iar sanctiuni mai severe ar trebui aplicate celor ce abuzeaza de drepturile la azil”, se arata in text. Planul subliniaza ca gestiunea cererilor de azil ar trebui sa se faca in totalitatea sa in exteriorul teritoriului UE, in ”hot spots-uri” controlate si izolate. Mai multe sectiuni ale textului subliniaza necesitatea cooperarii intre tarile terte si definesc tarile care nu sunt considerate ca periculoase pentru solicitantii de azil. In final, planul se bazeaza pe principiul voluntariatului si rejecteaza planul european de reinstalare a refugiatilor in tarile membre ale Uniunii Europene. Impotriva acestui plan de relocare, adoptat in septembrie de catre statele membre, Ungaria a depus plangere, in decembrie, in fata justitiei europene, in speranta de a se degaja de cotele obligatorii pentru relocarea refugiatilor. La initiativa guvernului conservator condus de Viktor Orban, Ungaria urmeaza sa tina, dupa luna august, un referendum cu privire la planul european de reinstalare a refugiatilor in tarile membre UE, plan la care Orban se opune fatis.

author avatar
National
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger