AcasăNewsUngaria ne jigneste peste gard

Ungaria ne jigneste peste gard

Dupa ce a ridicat garduri la frontiere, Ungaria se rasteste la vecini

MAE ungar l-a convocat, astazi, pe ambasadorul Romaniei la Budapesta urmare a declaratiilor ministrului de Externe roman, Bogdan Aurescu cu privire la demersul Ungariei de a ridica garduri la frontiere impotriva imigrantilor.

Dupa ce a ridicat garduri la frontiere, Ungaria se rasteste la vecini

”Un gest mai degraba autist si inacceptabil”, a calificat Bogdan Aurescu actiunile Ungariei de a stavili afluxul migrator ridicand garduri la frontierele sale. Aurescu a facut aceasta declaratie dupa discutiile purtate sambata cu omologul sau olandez,Bert Koenders Ieri, ministrul de Externe maghiar, Peter Szijjarto, a reactionat la declaratiile lui Aurescu: ”Ne-am fi asteptat la mai multa modestie din partea unui ministru de externe al carui prim-ministru este in prezent judecat”’, a spus seful diplomatiei maghiare, noteaza AP. El a adaugat: ”Noi suntem o tara cu o istorie de peste o mie de ani si care, in decursul timpului, a trebuit sa-si apere nu doar propriul teritoriu, ci si pe al Europei de multe ori. La fel se va intampla si acum, indiferent ca ministrului roman de externe ii place sau nu”. MAE ungar a anuntat ca ambasadorul roman la Budapesta a fost convocat pentru ziua de astazi pentru consultari. Ieri, MAE roman a comunicat urmatoarele: ”Ministerul Afacerilor Externe nu doreste sa comenteze noile declaratii provocatoare ale ministrului de externe ungar, care continua seria de atacuri inacceptabile la adresa oficialilor romani.

Bogdan Aurescu

Pozitiile Ministerului Afacerilor Externe pe tema in cauza sunt clare si cunoscute si sunt convergente si cu alte pozitii exprimate la nivel european si international. Acestea vor fi reiterate din nou oficialilor ungari de ambasadorul roman la Budapesta, care a fost invitat la Ministerul ungar al Afacerilor Externe”.

Bulgaria isi inchide frontierele pentru imigrantii clandestini

”Bulgaria si-a inchis frontierele pentru imigrantii clandestini. Numai cei care vor traversa frontiera legal vor avea acces”, a declarat, la Sozopol, premierul bulgar Boiko Borissov, in conditiile in care sute de imigranti, majoritatea sirieni, se indreapta spre Bulgaria. Borissov a precizat ca politia si jandarmeria au oprit refugiati la 40 de kilometri de granita, avand liber sa treaca doar autoturismele si camioanele.

Prima tabara pentru refugiati in Timis

Prima tabara pentru refugiati a fost ridicata la frontiera Romaniei cu Serbia, in localitatea Lunga, situata la aproximativ 60 km de Timisoara. 50 de corturi au fost instalate la o jumatate de kilometru de granita iar alte 100 urmeaza sa fie ridicate, informeaza Opinia Timisoarei. Tabara va putea adaposti 500 de persoane. MAI a informat ca o alta tabara destinata refugiatilor va fi ridicata in apropiere de Stamora Moravita.

author avatar
Tudor Borcea
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger