AcasăNewsUngaria, napadita de imigranti africani. Bulgaria scoate blindatele!

Ungaria, napadita de imigranti africani. Bulgaria scoate blindatele!

Ungaria a fost asaltata, intr-o singura zi, de peste 2.000 de imigranti veniti din nordul Africii, iar autoritatile de la Budapesta par a fi depasite de situatie si cer bani de la UE pentru a o gestiona.

La randul lor, si autoritatile bulgare sunt ingrijorate de valul de imigranti si au masat blindate la granita cu Macedonia.
Premierul ungar Viktor Orban avertizeaza ca Ungaria se confrunta cu una dintre cele mai grave crize a refugiatilor dupa Al Doilea Razboi Mondial si cere fonduri pentru a putea tine sub control situatia.

Deocamdata, Comisia Europeana a propus ca Ungaria sa primeasca cel mult opt milioane de euro pentru a gestiona criza imigrantilor, dar Orban nu este multumit de suma. „Uniunea Europeana distribuie fondurile pentru protectia frontierei in mod umilitor. Vechile state membre au taiat din banii pentru noii membri”, a declarat seful de cabinet al lui Viktor Orban, Janos Lazar.

El a comparat situatia Ungariei cu a unei ambarcatiuni supraincarcate. „Daca nu luam masuri intelepte, vom deveni o barca de salvare care se scufunda sub greutatea celor care se agata de ea”, a avertizat Lazar.

Peste 2.000 de refugiati au intrat, luni, in Ungaria, iar de la inceputul anului, numarul solicitantilor de azil in tara vecina a depasit 100.000, dublu fata de 2014.

Paza militarizata la frontiera bulgara

Pe de alta parte, autoritatile bulgare au luat masuri fara precedent dupa aderarea acestei tari la UE. Ministerul bulgar al Apararii a anuntat, ieri, ca a trimis blindate la patru puncte de frontiera cu Macedonia, in sprijinul  politiei de frontiera. Masura a fost luata pentru a gestiona mai bine situatia, in cazul unui aflux major de refugiati in punctele respective. Bulgaria a gazduit de la inceputul anului 15.000 de imigranti ilegali, inclusiv sirieni veniti din Turcia, refugiatii fiind plasati in mai multe tabere.

author avatar
Arpad Dobre
500 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger