AcasăNewsUngaria isi construieste gard de patru metri inaltime la granita

Ungaria isi construieste gard de patru metri inaltime la granita

Autoritatile maghiare au anuntat ca sunt gata sa ridice un gard la granita cu Serbia, pentru a opri afluxul de imigranti ilegali.

Anuntul a fost facut de Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei, care a precizat ca „imigratia este una dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta Uniunea Europeana”.

Szijjarto ii acuza pe sefii UE ca „inca mai sunt in cautarea unor solutii” si anunta ca „Ungaria nu isi mai poate permite sa astepte”.

Szijjarto sustine ca Ministerul de Interne a primit deja instructiuni in legatura cu ridicarea gardului la granita cu Serbia si ca pregatirile ar urma sa fie finalizate pana saptamana viitoare.

„Vreau sa ii asigur pe toti ca aceasta masura nu contravine obligatiilor internationale pe care ni le-am asumat si nu incalca niciunul dintre tratatele internationale pe care le-am semnat”, a fost mesajul transmis de ministrul de Externe al Ungariei.

Ultimele rapoarte UE arata ca Ungaria este tara cea mai afectata de imigratia ilegala, iar autoritatile maghiare anunta ca sunt pregatite sa inaspreasca conditiile de primire a statutului de refugiat.

author avatar
Cristi Ionita
254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger