AcasăNewsUngaria foloseste 500 de someri pentru bariera anti-migratie cu Serbia

Ungaria foloseste 500 de someri pentru bariera anti-migratie cu Serbia

Ungaria considera justificat gardul de patru metri inaltime, insa UE a criticat virulent proiectul

Autoritatile maghiare continua sa ridice noi tronsoane ale controversatului gard la frontiera sarba, dupa militari fiind pusi la lucru si somerii. Daca acestia refuza, isi pierd alocatiile de somaj, informeaza The Telegraph.

Ungaria considera justificat gardul de patru metri inaltime, insa UE a criticat virulent proiectul

De la mijlocul lunii trecute, autoritatile au inceput ridicarea unei bariere fizice, un gard inalt de patru metri de-a lungul frontierei cu Serbia (175 km), un proiect sever criticat de partenerii europeni, care are drept obiectiv impiedicarea emigrantilor sa intre in UE via Ungaria. Unul dintre somerii care vor lucra opt ore pe zi a explicat pentru ziarul Delmagyarorszeg ca salariul este de 51.000 de forinti pe luna (166 de euro) plus doua mese pe zi. El a adaugat ca, daca va refuza postul, isi va pierde alocatia de somaj (75 de euro ). Partidul la putere, Fidesz, a introdus cele mai drastice reduceri ale indemnizatiilor de somaj din Europa, numeroase lucrari publice avand someri angajati ca mana de lucru. Guvernul si-a anuntat planurile de eliminare a alocatiilor de somaj pana in 2018.

Londra vrea inchisoare pentru cei ce-si inchiriaza locuintele emigrantilor

Guvernul britanic a anuntat noi masuri pentru a controla afluxul de emigranti clandestini via Eurotunnel catre Marea Britanie. De luni, politistii de frontiera britanici opereaza in sala de comanda a Eurotunnel iar o suta de colegi de-ai lor vor fi pozitionati la terminalul din Calais, informeaza Rtbf. Nerabdator sa arate fermitate in aceasta chestiune, guvernul a propus si condamnari la inchisoare pentru proprietarii care-si vor inchiria locuintele emigrantilor ilegali. Aceasta masura, care prevede ca proprietarii care nu verifica situatia legala a locatarilor pot lua pana la cinci ani de inchisoare, va fi introdusa in noul proiect de lege asupra emigratiei.

Din 81 milioane de germani, 10,9 milioane sunt emigranti

In 2014, Germania numara 10,9 milioane de emigranti din 81 milioane de locuitori, adica 13,4% din populatia tarii, un nivel record, potrivit Oficiul german de statistica, Destatis, informeaza Russia Today. Germania este o principala destinatie pentru afgani, sirieni sau libieni, dar exista si un major fenomen al migratiei intra-europene, generat de afluxul de polonezi, romani, bulgari, unguri sau italieni.

Peste 2.000 de decese in Mediterana de la inceputul anului

Organizatia mondiala pentru migratie (OIM) a informat, ieri, la Geneva, ca, de la inceputul anului, peste 2.000 de persoane si-au pierdut viata traversand Mediterana pentru a ajunge in Europa, noteaza AFP. OIM a indicat ca 188.000 de emigranti au ajuns in Europa din ianuarie, in majoritate in Grecia si Italia si ca cifra de 200.000 de persoane va fi ”foarte repede atinsa”.

author avatar
Tudor Borcea
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger