AcasăNewsUngaria arunca la gunoi ideologia genderista!

Ungaria arunca la gunoi ideologia genderista!

O data asumata politica tolerantei zero fata de pretentiile ridicate de comunitatea LGBT, premierul Ungariei nu face un pas inapoi. Consecvent in ce a decis, Viktor Orban a trecut la fapte: incepand cu anul universitar 2019/ 2020, studiile de gen vor fi eliminate din toate institutiile de invatamant, conform unui decret semnat marti! In tot acest timp, Romania ezita sa-si asume deschis o pozitie, ba, mai mult, cetatenii s-au exprimat pro-diversitate la controversatul referendum organizat in 6 si 7 octombrie.

Prin acest decret, Orban impusca doi iepuri dintr-o lovitura: pune in stand-by agenda legebetistilor si loveste in George Soros, veti vedea cum. Intitulat „Specializarile in universitatile din Ungaria”, documentul prevede ca in niciuna dintre institutiile de invatamant din tara nu se vor mai putea organiza examene de admitere pentru studii de gen; pentru cursantii care in prezent urmeaza astfel de programe se permite continuarea studiilor pana la absolvire.

„Nu e o stiinta, ci o ideologie”
In opinia oficialilor maghiari, genderismul nu reprezinta o stiinta, astfel ca studierea sa n-are ce cauta in oferta universitatilor. Secretarul de stat Bence Retvari explica: „Studiile de gen, la fel ca marxism-leninismul, pot fi considerate mai degraba o ideologie decat o stiinta, astfel ca este de discutat daca sunt adecvate invatamantului universitar”. In schimb, Viktor Orban este chiar categoric in aceasta privinta: „Un om se naste barbat sau femeie, din acest motiv guvernul meu spune «NU!» studierii genurilor sociale”.

Lovitura pentru Soros

Prin eliminarea acestei specializari, Cabinetul Orban loveste in primul rand in Universitatea Central-Europeana (CEU), al carei fondator este George Soros. Diplome pentru studii de gen mai ofera si Universitatea Eötvös Lorand (ELTA), din Budapesta.
Genderismul, concept orientat spre identitatea de gen, a aparut in Statele Unite ale Americii si este o ideologie ce prezinta dintr-o perspectiva interdisciplinara cum conceptul de gen, definit ca o constructie sociala, influenteaza relatiile interpersonale si gandirea umana.

author avatar
Nicholas Cezar
1.830 afisari

4 COMENTARII

  1. Total gresit,in tarile cu o adevarata democratie,sa luam exemplul Elvetiei unde se conduce prin referendumuri in privinta legislatiei,nu exista prag in privinta prezentarii la votarea unui referendum,acum d-voatra afirmati ca toti cei care nu au votat sunt de acord automat cu diversitatea sociala,dar nu cea naturala.Atunci cand se face apologia neprezentarii la vot este necesar sa se ia in calcul doar cei care au votat si sa se ia in calcul voturile valide.Atunci la acest referendum s-au pronuntat aprox.91% pentru familia normala dpdv natural,nu numai religios.Ceilalti,cu aberatiile lor cu tot,sa fie lasati liberi,dar sa nu fie lasati sa faca apologia vietii lor si nici sa faca o propaganda desantata ca si cum ei ar fi persoanele cu adevarat normale,sa nu poata infia copii,sa fie sanctionati daca fac racolari,sa fie bine stabilite reglementarile stricte fara echivoc ca si la ceilalti cetateni,fara a fi ridicati la rang de supraoameni.

  2. De acord cu Cobe. Iar micul ziarist se află pe un drum greșit scriind că românii s-au pronunțat pentru așa-zisa diversitate (poate tîmpire) cînd, în fapt, s-a exprimat un NU zdrobitor.

  3. Total gresit sa nu participi la vot. Daca traiati in perioada in care erai obligat sa te prezinti la vot si sa votezi ce ti se spune, nu mai vorbeati aiurea.
    Lasati vrajeala cu boicotul ca nici voi nu stiti ce vreti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger