AcasăNewsUPDATE: Vezi ce delicatese va avea Basescu pe masa, in noaptea de...

UPDATE: Vezi ce delicatese va avea Basescu pe masa, in noaptea de Revelion!

(foto: rtv)

UPDATE: Restaurantul din Covasna, unde presedintele va petrece alaturi de familia sa ultima noapte din an, ofera la cina festiva de Revelion un meniu rafinat. Dintre felurile de mancare pe care seful statului le va degusta fac parte: ficat de gasca cu visine si reductie de vin, gazpacho de pepene galben cu inghetata de iaurt, pulpa de rata umpluta cu ciuperci de padure si sos Cumberland, muschi de vita cu sos bearnez si creveti.

Si potrivit datinei, se spune ca de pe masa de Revelion nu trebuie sa lipseasca pestele, asa ca Basescu va avea pe masa si somon la gratar cu sos de lamiae, la meniu adaugandu-se branzeturile frantuzesti, iar ca desert o prajitura Mille Feuille.

Nici la capitol bauturi presedintele nu are ce se plange: va putea sa aleaga intre cognac, whisky si vinuri romanesti dintre cele mai nobile. Astfel Basescu va putea sa deguste soiuri de vin alb,Domeniile Coroanei Segarcea-Cherdonnay si Domeniile Sahateni-White Artisan, sau vinuri rosii, Domeniile Sahateni-Red Artisan si Cramele Prahova-Feteasca Neagra.

Presedintele Traian Basescu si familia sa au ajuns, duminica dimineata, la vila de protocol din Covasna. Seful statului a venit cu elicopterul pana la destinatie.

(foto: rtv)

Surse locale spun ca Traian Basescu ar urma sa petreaca in Covasna ultimele zile din an, iar in noaptea de Revelion va sarbatori, impreuna cu familia sa, intr-un restaurant din localitate. Seful statului vine destul de des in zona, cea mai recenta vizita avand loc in luna octombrie. Atunci, presedintele si sotia sa si-au petrecut week-end-ul in judetul Covasna, vizitand Baile Balvanyos.

Pentru Basescu Revelionul la munte pare sa fie o traditie. Anul trecut, seful statului si-a petrecut ultimele zile din an tot la munte, iar pentru petrecerea de Revelion a mers in statiunea Predeal, unde a sarbatorit la un restaurant alaturi de sotia sa, de presedintele de atunci al Camerei Deputatilor Roberta Anastase, de presedintele de la acea vreme al Senatului Vasile Blaga si de Elena Udrea.

author avatar
Alina Costache
320 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger