AcasăNewsUnde sa investiti un miliard de dolari in 2012

Unde sa investiti un miliard de dolari in 2012

Brazilia reprezinta pentru investitori un viitor El Dorado

Estimarile pentru zona euro in acest an sunt sumbre si nici economia mondiala nu se simte prea bine. Cu toate acestea, exista cateva locuri pe glob in care o investitie de un miliard de dolari ar putea aduce profituri pe masura.

Brazilia reprezinta pentru investitori un viitor El Dorado

Forumul economic de la Davos are in fiecare an o sectiune numita ”Investment Heatmap” (harta fierbinte a investitiilor), unde cei mai tari jucatori de pe piata fondurilor de investitii, precum si reprezentantii celor mai bogati oameni de afaceri se intrec in afaceri ”teoretice”, dar care dau apoi semnale foarte practice, ponturi chiar, pentru investitorii din intreaga lume.  Sectiunea investitiilor ”fierbinti” s-a desfasurat cu succes si in acest an la Davos, participantii fiind ”dotati” teoretic cu un miliard de dolari. Ei au fost pusi in situatia sa aleaga: o regiune in care sa investeasca, doua  ramuri industriale profitabile, un fond de investitii si o conducere pentru acest fond.

Printre regiunile alese s-au numarat India, Rusia, dar si SUA, iar fondurile pe care s-a pariat cel mai mult au fost India Future Fund, Brazilian Growth Fund, The MacMe Fund. In final, Brazilian Growth Fund a acumulat cele mai multe investitii, de peste 2 miliarde USD, urmat de India Future Fund, cu peste un miliard USD.

author avatar
Arpad Dobre
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger