AcasăNewsUnde-s multi, puterea creste, dar dispare semnalul GSM

Unde-s multi, puterea creste, dar dispare semnalul GSM

Ne-am cam obisnuit sa ramanem „in orb” la fiecare adunare publica in Capitala. Strazile supraaglomerate ale Bucurestilor inseamna fara acoperire GSM, cum s-a intamplat si duminica seara, in timpul recitalului sustinut de Rod Stewart.

Peste 50.000 de oameni s-au strans in Piata Constitutiei, o adunare ce a paralizat infrastructura de comunicatii a marilor operatori de pe piata telefoniei mobile. Nici Vodafone si nici Orange nu au putut furniza acoperire de retea, trimiterea unui banal sms fiind un exercitiu greu de trecut pentru orice abonat. Si asta in patria IT-ul, tara in care bebelusii sunt alaptati wireless! Ce s-a intamplat duminica n-a fost o exceptie, ci mai degraba un fapt devenit deja banal in timpul marilor adunari publice. Doar sa ne amintim de momentul Piata Victoriei (10 august) si retraim groaza „izolarii” din punct de vedere comunicativ pe care am trait-o.

Dar, daca nu este o intamplare, daca n-are nicio legatura cu proasta infrastructura tehnica a operatorilor de telefonie mobila? Nu putin au fost vocile din piata care au pus caderea semnalului pe ordinul dat/primit de undeva de sus. Se prea poate ca firmele din domeniu sa se conformeze unor asemenea cerinte? Bineinteles, din moment ce li s-a permis accesul la o parte din instalatiile STS pentru a-si putea desfasura activitatea, devenind. In felul acesta, toti operatorii sunt la mana institutiilor si, in caz de forta majora, pot fi foarte usor controlati. Un semn de intrebare ramane, mai cu seama ca la marile evenimente sportive de pe Arena Nationala, tot cu 50.000 de oameni prezenti, semnalul GSM nu se „gripeaza” niciodata.

Insa, daca problemele sunt strict de natura tehnica, atunci o mare problema o are Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii! Institutia asta ar trebui sa se asigure ca nu exista asemenea momente „delicate”, or la ANCOM cam fluiera a pustiu cand vine vorba de verificari la operatorii privati. Fereasca Dumnezeu de o criza cu adevarat majora, caci atunci Capitala ar fi cu adevarat paralizata!

author avatar
Tudor Borcea
384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger