AcasăNewsCacealmaua cu referendumul

Cacealmaua cu referendumul

Deocamdata Iohannis tace. Dar se gandeste intens la cum ii poate elimina pe Dragnea si Tariceanu prin vot popular

Invartit ca o toporisca deasupra capului si gata sa scape in multime, referendumului anuntat de Iohannis i s-a scurs snaga din vintre cu viteza acceleratului ce trece prin gara de la Ciulnita. Ceea ce fusese rostit apasat, ca si cum ar fi fost o amenintare, pare mai mult o rabufnire de orgoliu intr-un moment nepotrivit. Venita de la un personaj la fel de nepotrivit.

Deocamdata Iohannis tace Dar se gandeste intens la cum ii poate elimina pe Dragnea si Tariceanu prin vot popular

Vreti ca tara sa fie condusa de hoti si corupti, iar lupta anticoruptie sa fie slabita? Asa suna intrebarea gandita de Iohannis. Cand pui doua intrebari consecutive, care pot avea raspunsuri afirmative si negative deopotriva, dar astepti unul singur, ce poti sa spui? Poate doar ca la Sibiu nu s-au facut, anul acesta, mai multi canguri decat anul trecut!

Doamna Carmen e bine?

Daca zici da, ca sa raspunzi la a doua intrebare – caci ce se intampla acum nu are legatura cu lupta anticoruptie, ci doar cu vanatoarea de vrajitoare –  o dai peste cap pe prima. Iar daca spui nu, iti contrazici opiniile personale cuprinse in raspunsul de la a doua. In liceu, o superba profesoara de romana, sotia unui academician celebru, m-a invatat, cu umor, ca in asemenea situatii nu sunt decat doua solutii. Ori raspunzi cu „iaca”, si-ti lasi interlocutorul in aceeasi ceata in care a vrut el sa te bage, ori, pur si simplu, ii dai un raspuns care nu are nicio legatura cu intrebarea. Asta, ca sa nu ii intorci spatele vazandu-ti de drum, in speranta ca va intelege cu nu poti avea dialoguri cu „un strain de limba romana”. Si totusi, ce ii raspunzi lui Iohannis? Simplu: doamna Carmen e bine?

Pacaleala unei intrebari

La prima vedere, Klaus Iohannis pare a fi cedat la sugestiile lui Dragnea si Tariceanu ca referendumul e golit de substanta dupa ce s-a abrogat Ordonanta 13. Si ca, peste asta, ar fi un si cost inutil, de vreo 60 de milioane de euro. Este foarte ciudat pentru ca, in orgoliul lui nemasurat, Iohannis nu a dat semne ca ar fi dispus sa cedeze vreodata, mai ales in fata celor doi lideri. A cerut avizul Parlamentului pentru declansarea referendumului. L-a primit de vreo doua-trei saptamani si, de atunci, tacere. Nimeni nu a mai auzit nimic nici de data la care acesta s-ar putea tine, dar nici de continutul intrebarii. Insa doar un naiv isi poate inchipui ca aceasta nu ii va viza, poate nici macar suficient de voalat, pe Dragnea si Tariceanu. Va fi o gaselnita, o cacealma pe care Iohannis o suceste pe toate partile, mizand pe eliminarea lor prin vot popular. S-ar putea, insa, ca romanii sa simta cursa intinsa si sa-i dejoace planurile, votand exact cum nu se asteapta Iohannis. Cu orice risc. Chiar si cu riscul ca imaginea Romaniei sa fie sifonata serios in fata Occidentului. Si? Este meciul lor cu Iohannis, iar la partida asta tribunele nu ii mai intereseaza, mai ales dupa ce au inceput sa vada cine le populeaza.

author avatar
Valentin Boeru
1.421 afisari

5 COMENTARII

  1. I-a ramas intrebarea blocata intr-una din casele pierdute prin hotarari judecatoresti definitive,mai precis in cladirea cu 10 apartamente prezentata de avocatul partilor deposedate,prin acte false,de marele kwj.Daca se duce si mediteaza in cele 5 casute ce-i mai apartin inca va gasi intrebarea intrebatoare de la referendum si anume daca votanri sunt de acord sa-si dea,nu casele la orfelinate,demisia de onoare.

  2. La referendumul lui Cârnat Săsesc, să se ducă ionannisti (eventual cu căței, copiii, balonase si cartonașe colorate, lozinci furate, deh! minte slabă de român, de pe net):In România nu există ”luptă impotriva coruptiei”, sub această sintagmă se ascunde o luptă intre două găsti de bagabonti.
    Tara asta are nevoie de un singur referendum, bine pregătit (pe un an de zile) cu intrebarea ” CE FORMĂ DE GUVERNĂMÂNT TREBUIE SĂ AIBĂ ROMÂNIA?”.a)MONARHIE CONSTITUTIONALĂ. b)REPUBLICĂ PREZIDENTIALĂ. c)REPUBLICĂ PARLAMENTARĂ.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger