AcasăNewsUnde dispare oala cu spaga?

Unde dispare oala cu spaga?

Poftiti in vagoane! Pana la 18 ani, reducere 50%. Peste, doi pe-un bilet!

Spectacolele mediatice cu mituiti se tin garla, de dimineata si pana seara. Televiziunile transmit in direct descinderi ca in filme, tone de documente ridicate, dar nimeni nu raspunde la singura intrebare pertinenta: oala cu spaga unde se duce?

Poftiti in vagoane! Pana la 18 ani, reducere 50%. Peste, doi pe-un bilet!

La inceputul anului s-a lansat singura pelicula premiata de „Sanepid”: „Vami curate”. Protagonisti, Politia de Frontiera si lucratorii vamali. Spaga in bani, si nu putini, spaga in natura, de la mere si cozonaci si pana la tuica, placinte si nuci. Bani dositi in cele mai bizare locuri. Descinderi cu mascati nervosi. Convoaie de retinuti, ca in filmele de razboi, dusi la audieri cu elicopterul, cu autocarele sau cu ce a fost mai la indemana. Dupa maximum doua luni, toti zburdau in libertate. Banii ba ajungeau la niste sefi, apoi la altii si mai mari si in final, cand s-a spus ca ajungeau la cel poreclit „Regina”, filmul s-a intrerupt si lumea a fost data afara din sala.

Radacini vechi

In vremurile de demult, lucrurile erau mai limpezi. Domnitorii scoteau cu mare graba oala cu pesches si o duceau la Inalta Poarta pentru caderea capului de rival. Nu conta ca este frate sau var. Spaga sa dadea din generatie in generatie, toata lumea stia pe cine trebuie sa ungi ca sa iti pastrezi sefia. Numai astazi  traseul oalei a devenit secret, atat de secret incat nici Parchetul nici nu mai are rost sa-l afle, oricat de mult ar vrea sa investeasca in aflarea lui.

Ca la casa de nebuni

Acum, „Nasii” de pe trenuri au cazut si ei la necaz. Se vorbeste de spagi de 100.000 de euro pe zi. Acelasi spectacol de doi bani, cu siruri de retinuti care populau ecranele si strazile, pentru ochii fraierilor. Azi, toti sunt liberi. Banii ajungeau, din om in om si din tren in tren, la doi mari sefi de la Transporturi. Minunat! Si de aici? Pai, astia doi erau de capul lor? Nu duceau si ei oala mai departe?  Nici in desene animate nu exista asa ceva. Sa iei 36,5 milioane de euro intr-un an, in doi insi, si sa nu iti asiguri spatele, nu mai tine de penal, ci de spitalul de nebuni. Sau si la filmul asta lumea va fi evacuata din sala? Deja publicul este nervos pentru ca a platit biletele la alt film fara final. Oricum, pelicula cu „Nasii” de pe autobuze si tramvaie nu se va mai turna. Protagonistii, indiferent de traseu si de statia preferata, sunt prea hamesiti ca sa mai adune si la oala ceva, desi si aceasta, din om in om, ajunge undeva mai sus.

author avatar
Andrei Coman
300 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger