AcasăNewsUnde a fost SRI-ul cand era jefuita Romania

Unde a fost SRI-ul cand era jefuita Romania

Pitita in Costa Rica, Udrea arunca cu banane si ananasi in urechistii de la SRI

Politicienii vor sa imparta cu SRI-ul vina de a fi creat Romaniei o imagine dezolanta in cele trei decenii de democratie postdecembrista. Excelent, suntem de acord sa raspunda la gramada.

Prima careia i-a sarit mustarul pe SRI a fost Elena Udrea. „Nu doar prostia si coruptia politicienilor si functionarilor au risipit banii publici si au blocat dezvoltarea tarii, asa cum tot auzim de ani buni. Ci si coruptia si nemernicia Sistemului format din fostii sefi ai SRI, ofiteri, procurori si judecatori ori sefi de institutii de forta ale statului. A venit vremea sa plateasca pentru tot raul facut!”, a combatut cucoana adapostita intre ananasii din Costa Rica, iritata la maximum de sumele imense risipite de SRI pe interceptari. Ce-i drept, daca te iei dupa ultimele date aparute, cam toti romanii au fost ascultati de SRI din 1990 incoace iar operatiunea a secat literalmente bugetul (calculele arata ca numai mandatele de ascultare puse in operare in perioada 2005-2014 ar fi costat peste 134 miliarde! De euro!

Pitita in Costa Rica Udrea arunca cu banane si ananasi in urechistii de la SRI

Inexplicabil este cum, desi i s-au inrosit urechile de la atata ascultare, SRI nu a reusit sa prinda decat niste politicieni parliti, nu si firele operatiunilor de decavare a sistemului bancar si a economiei nationale, deci madam Udrea are perfecta dreptate cu plata. Cum l-a fel de corect se exprima si atunci cand spune ca banii tarii au fost risipiti (si furati, am adauga noi) de politicieni si functionari prosti si corupti. Singura problema este ca Udrea, ca si alti politicieni de altfel, vad doar barna din ochiul SRI-ului si al ”sistemului” dar nu si parul din ochii lor de oameni politici. Atunci cand insa nu faci parte nici din clasa politica si nici din servicii, vinovatia se imparte mai usor. Pe din doua mai exact.

Politicienii si serviciile sa-si imparta frateste nota de plata

De pe margini, ce se vede este ca in lumea serviciilor de informatii se traieste de la foarte bine in sus si ca serviciile sunt bagate pana-n gat in afaceri, mai ales in cele in care se varsa banul public – ceea ce implicit inseamna ca sunt si politicieni ”capacitati” ca lucrurile sa mearga unse. Economia romaneasca scartaie in schimb de-ti vine sa-si astupi urechile in timp ce te intrebi ce mama dracului pazeste SRI-ul. Tot intrebari neortodoxe iti trec prin cap si atunci cand vezi ca politicieni plecati de la coada vacilor teleormanene sau din ”suburbiile” Plescoiului s-au pricopsit in timp record cu adevarate mosii, conace de neam prost sau si-au putut plati rezidente in exotice locuri gen Costa Rica. Si asta tot sub ochii vigilentului SRI, apropo. Un SRI format, dupa cum am aflat recent, din elemente bune gen Dragomir asuprite ani de zile de elemente diabolice gen Coldea. Iar ca in orice basm modern in care fiecare tine cu dintii de propria-i liniste si bunastare, personajele pozitive si-au intrat in rol doar dupa ce au primit un sut in dos si s-au trezit someri. Pe de-o parte e bine, asa mai aflam si noi cu ce se ocupa distinsele servicii. Nu ca s-ar schimba ceva, dar macar suntem o masa de manevra mai culta. Si tot bine e si cand politicienii inghesuiti incep sa dea din casa. Rau este cand serviciile inclina balanta politica si balanta Justitiei si cand politicienii se implica animati doar de dorinta de a-si scapa lor pielea. Asa se ajunge inclusiv ca o Udrea bagata pana peste cap in sforarii, jocuri murdare, razbunari politice, finantari ”la negru” de partide, crearea de sisteme paralele, cheltuirea de-an boulea a banului public sa creada ca are dreptul sa ridice piatra. Ei bine, nu are. Mai intai sa raspunda, dar cinstit, cu totii si de abia dupa aceea vor avea si dreptul de a deschide gura, fie ca e Udrea sau Coldea, de exemplu.

author avatar
Simona Badulescu
523 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger