AcasăNewsUndă verde pentru vânătoarea de urşi. S-a hotărât în Parlament!

Undă verde pentru vânătoarea de urşi. S-a hotărât în Parlament!

ursi

E oficial! Parlamentul a decis împușcarea urșilor considerați agresivi nu doar în localități, ci oriunde stabilesc autoritățile.

Camera Deputaților a adoptat miercuri, 15 decembrie, în calitate de for decizional, proiectul de lege prin care se permite intervenția de urgență a autorităților, în cazul urșilor care provoacă probleme oamenilor sau provoacă pagube materiale.

Legea a fost adoptată cu: 232 pentru, 30 contra și 23 de abțineri. Legea va merge la Cotroceni pentru a fi promulgată de către președintele Klaus Iohannis.

Urșii, „eliminați” de oriunde stabilesc autoritățile

Urșii vor putea fi eliminați atât în intravilan, cât și în extravilan, de către autoritățile competente și echipe specializate de vânători.

Conform noilor modificări, intervenția imediată asupra exemplarelor de urs – nu doar în intravilanul localităților – se va efectua gradual prin următoarele metode:

a) îndepărtarea prin diverse mijloace;
b) tranchilizare și relocare;
c) extragere prin eutanasiere sau împușcare.

În cazul intervenției prin metodele de tranchilizare-relocare, precum și extragere prin eutanasiere și/sau împușcare, nu este necesară eliberarea prealabilă a autorizației de recoltare/capturare.

O altă prevedere importantă a legii este aceea că nu se va mai ține cont de dimensiunea animalului sau dacă este ursoaică însărcinată, dacă animalul pune în pericol viața oamenilor.

author avatar
Andreea Vlad
486 afisari

4 COMENTARII

  1. O lege data pentru bozgorii insetati de sange .Cand vor termina vanatoarea de ursi vor trece la vanatoarea de romani lasi,nesimtiti si prosti pana in maduva oaselor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger