AcasăNewsUndă verde pentru certificatul de vaccinare. Parlamentul European a votat: valabilitate de...

Undă verde pentru certificatul de vaccinare. Parlamentul European a votat: valabilitate de 12 luni!

certificatUndă verde pentru certificatul de vaccinare. Parlamentul European a votat: valabilitate de 12 luni!

Parlamentul European a aprobat miercuri cu 540 de voturi „pentru” propunerea legislativă privind certificatul UE Covid-19. Aleșii europeni au adoptat propunerea Comisiei Europeana ca noul „certificat UE COVID-19” să înlocuiască „certificatul verde”.

De asemenea, eurodeputații au fost de acord că noul document ar trebui să fie valabil timp de 12 luni și nu mai mult.

Propunerea legislativă privind cetățenii UE a fost aprobată cu 540 de voturi pentru, 119 împotrivă și 31 abțineri, în timp ce propunerea privind resortisanții țărilor terțe a fost adoptată cu 540 de voturi pentru, 80 împotrivă și 70 abțineri.

După votul de miercuri, Parlamentul European și-a anunțat joi poziția de negociere cu privire la propunerea de certificat pentru a reafirma dreptul la liberă circulație în Europa în timpul pandemiei, rezoluția parlamentarilor fiind diferită de viziunea Comisiei Europene pe acest subiect.

Se va ajunge la un acord înainte de sezonul estival

Documentul, care poate fi în format digital sau pe suport de hârtie, va atesta că o persoană a fost vaccinată împotriva coronavirusului sau, în funcție de caz, că a obținut recent un rezultat negativ al testului sau că a trecut printr-o infecție anterioară cu virusul.

Cu toate acestea, certificatele UE COVID-19 nu vor servi drept document de călătorie și nici nu vor deveni o condiție prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulație, se arată într-un comunicat al Parlamentului European.

Urmează negocieri între instituțiile UE pentru a se ajunge la un acord înaintea începerii sezonului turistic de vară.

author avatar
Andreea Vlad
325 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu au certitudini nici macar pentru perioada care asigura imunizarea, 6 luni sau 1 an si ei deja instituie acest certificat vadit discriminatoriu. Nu mai vorbim de reactiile adverse care pot aparea pe termen mediu sau lung. Din nou, iarasi din nou, nimic despre eforturi de cercetare pentru gasirea unor SCHEME TERAPEUTICE DE TRATAMENT ?!

  2. Din Mai până în Septembrie ar fi lunile cele mai propice pentru așa-zisa imunizare de turmă dar CRIMINALII de la vârful UE, plătiți vârtos din banii proștilor de europeni, secondați de presa aservită și sclavii politici și medicali ” din teritoriu ” o tin pe a lor, cu restricții, discriminări, intimidări, ” vaccinuri ” – cu ghilimele foarte mari, aceste ” vaccinuri ”. Nu-i bai, sunt și foarte mulți cetățeni care se supun mai rău ca vitele, ceea ce le dă nas îmbuibaților UE spre a întinde coarda cât mai mult.

  3. Adica daca vreti sa umblati din nou ca oile bete prin lume la anul trebuie sa va intepati din nou,prostilor.Si dupa asta urmasii urmasilor vostri,cretinii dracului mai prosti decat gainile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger