AcasăNewsUndă verde de la Cotroceni pentru șefii PG, DNA și DIICOT

Undă verde de la Cotroceni pentru șefii PG, DNA și DIICOT

Procurorii propuși de către ministrul justiției la conducerea Parchetului General, DNA și DIICOT sunt instalați în funcții.

Președintele a semnat, joi, decretele de numire a Gabrielei Scutea în fruntea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a Giorgianei Hosu în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, respectiv a lui Crin Bologa la conducerea Direcției Naționale Anticorupție.

Amintim că Secția de procurori a Consiliului Superior a Magistraturii a avizat negativ numirile Gabrielei Scutea în funcția de procuror general, respectiv a Giorgianei Hosu în funcția de procuror șef al DIICOT. Singurul care a primit aviz favorabil a fost Crin Bologa, noul șef al DNA.

author avatar
Cristina Stefan
140 afisari

3 COMENTARII

  1. Numirea unor şefi de parchete fără avizul CSM e o greşeală greu de explicat şi dezamăgitoare. Într-o ţară normală se caută soluţia cea mai bună, nu se forţează oportunist soluţia care convine unei puteri vremelnice. Ministrul justiţiei şi preşedintele României trebuie să vină în faţa românilor şi să explice de ce atâta grabă. Şi, mai ales, de ce regulile sunt bune doar când trebuie să le aplice alţii”, a scris şi liderul USR Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

  2. @ Cum ați comenta și despre faptul că președintele Iohannis și primul ministru Ludovic Orban nu sunt sprijiniți în realizarea programului de guvernare și de către ministrul Velea, referitor la măsura de a nu mai fi cumulate pensiile cu salariile de către cei ce lucrează în instituțiile bugetare, ministrul Velea reîncadrând diverși pensionari prin funcții pe la MAI , așa cum relatează publicația Național, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger