AcasăNewsUn zgarie-nori fara geamuri ingrozeste New-York

Un zgarie-nori fara geamuri ingrozeste New-York

”Long line building” poate rezista unei explozii atomice si are rezerve de hrana pentru 1500 de oameni.

O cladire sinistra din beton, inalta de 168 de metri si aflata in plin centrul Manhattan-ului da fiori locuitorilor din cartierul Tribeca.

Long line building poate rezista unei explozii atomice si are rezerve de hrana pentru 1500 de oameni

Colosul ii intriga de mult pe americani. Mai multe site-uri de investigatii, intre care si The Intercept, arata ca imobilul gazduieste nici mai mult nici mai putin decat un sediu al NSA (Agentia americana de securiate nationala) de unde se intercepteaza comunicatii telefonice si internet catre sau de provenienta strainatatea. Ceea ce insa da fiori aceasta cladire aflata pe Thomas Street 33 este ca nu are ferestre. Noaptea, ramane in bezna totala.

Tom Hanks: Inspaimantator

Nu numai turisti dar si new-yorkezi si-au pus intrebari. Inclusiv actorul Tom Hanks care a fotografiat cladirea si a postat-o insotita de urmatorul text: ”Este cel mai infricosatoare cladire pe care am vazut-o. Oare ce se intampla inauntru?”. Construit in 1974, ”Long line building”, cum este denumita cladirea, gazduieste oficial echipamente de telecomunicatii ale societatii AT&T.

Sumbra cladire a starnit curiozitatea si lui Tom Hanks

Nu are ferestre pentru a ”garanta securitatea si protectia echipamentelor”. Imobilul si liniile sale telefonice au fost concepute pentru a suporta o explozie nucleara si a efectelor acestora si a rezista timp de  doua saptamani in conditii de razboi. ”Long line building” este dotat cu o rezerva de hrana permitand supravietuirea a 1500 de persoane.

O statie de ascultare gigantica

Insa mai multe media de investigatii au aratat ca acest zgarie-nori ar servi in egala masura si unui centru de spionaj al NSA, iar aceasta ar rezulta din analiza documentelor transmise de fostul angajat al NSA, Edward Snowden. O uriasa statie de ascultare cu numele de cod ”Titanpoint”, unde AT&T (American Telephone and Telegraph, cea mai mare companie de telecomunicatii americana) permite captarea datelor si trimiterea lor catre NSA. Interceptarile de comunicatii ar fi vizat sediul ONU, Fondul Monetar International, Banca Mondiala si cel putin 38 de tari, intre care aliati ai SUA, cum ar fi Germania, Italia, Japonia, Grecia sau Franta. O cladire geamana ”Long line building” a fost prevazuta dar s-a renuntat ulterior la proiect.

author avatar
Tudor Borcea
726 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger