AcasăNewsUn ucrainean a vrut să intre în România cu un întreg arsenal...

Un ucrainean a vrut să intre în România cu un întreg arsenal de război la el. Ce au găsit grănicerii

(sursa foto: politiadefrontiera.ro)

Un tub de obuz, o dronă, cartuşe, căşti militare şi componente de uniformă militară au fost găsite într-un microbuz ucrainean, la intrarea în România prin PTF Vicovu de Sus.

Aşadar, poliţiştii de frontieră au descoperit într-un microbuz, condus de un cetăţean ucrainean, ascunse şi nedeclarate, un tub gol de obuz calibru 122 mm, 30 de cartuşe calibru 5,45 mm, o dronă parţial distrusă şi componente de uniformă militară ucraineană.

Alături de ucrainean, mai călătorea şi o femeie

În microbuz se mai afla o femeie de 39 de ani, tot cetăţean ucrainean, în calitate de pasager. Şoferul ucrainean a declarat că nu ştia ce se află în cutie, acesta fiind rugat de cineva să transporte acest colet în Marea Britanie.

Grănicerii au reţinut acest adevărat arsenal de război. Muniţia şi armele urmează a fi predate către reprezentanţii IPJ Suceava în vederea expertizării.

Vor fi urmăriţi penal

Ca urmare a nerespectării prevederilor regimului armelor şi muniţiilor, precum şi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată, poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi cetăţeni ucraineni acte premergătoare începerii urmăririi penale.

Cercetările, continuate sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, la final urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

author avatar
Andrei Ștefan