AcasăNewsUn trauler francez a remorcat nava Costa Allegra spre insula Desroches -...

Un trauler francez a remorcat nava Costa Allegra spre insula Desroches – VIDEO

(foto: calatoreste.ro)

Nava Costa Allegra, cu 1.000 de persoane la bord, printre care si doi romani, a fost remorcata marti de un trauler francez si se indreapta spre insula Desroches. Vasul plutea in deriva in largul insulelor Seychelles, dupa ce, luni, la bordul sau a izbucnit un incendiu, in camera generatoarelor.

(foto: calatoreste.ro)

„Paza de Coasta din Seychelles poate confirma ca un trauler francez a ajuns in zona in aceasta noapte si remorcheaza nava pana la insula Desroches”, situata la 240 de kilometri sud-vest de Mahe, cea mai mare insula a arhipelagului Seychelles, potrivit unui comunicat al Pazei de Coasta.

Nava de croaziera – avand la bord 636 de pasageri de 25 de nationalitati si 413 membri ai echipajului, printre care si doi romani- plecase sambata din Madagascar si se indrepta spre Seychelles, urmand sa ajunga in Oman si Egipt, coform Mediafax. Compania nu precizeaza daca romanii aflati la bordul Costa Allegra sunt turisti sau membri ai echipajului, potrivit sursei citate.

Comandantul Giorgio Moretti, director de operatiuni maritime al companiei Costa Crociere, a explicat ca in cursul diminetii de luni pe vasul Costa Allegra a izbucnit un incendiu pe care pompierii l-au stins rapid, dar care avariat generatoarele. „Nava este in deriva, nu exista propulsie, dar nici un incident nu este semnalat la bord. Nu sunt nici morti, nici raniti”, a adaugat Moretti.

Costa Allegra apartine aceleiasi companii ca si nava Costa Concordia, Costa Crociere. Luna trecuta, vasul Costa Concordia, cu peste 4.000 de persoane la bord, s-a scufundat partial dupa ce s-a lovit de stanci, in apropiere de insula italiana Giglio. 32 de persoane si-au pierdut viata si mai multe au fost date disparute. Comandantul Costa Concordia, Francesco Schettino, este anchetat pentru ucidere din culpa si abandonarea navei.

Vezi lista cu nationalitatile pasagerilor AICI.

[youtube]uxTLvpiIACU[/youtube]

300 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger