AcasăNewsUn taximetrist român s-a dat drept femeie şi a păcălit alţi doi...

Un taximetrist român s-a dat drept femeie şi a păcălit alţi doi bărbaţi să-i ofere 25.000 euro. O gafă a pus capăt escrocheriei

sursa foto: Facebook/Poliția Capitalei

Un taximetrist din Oradea a pus la cale un plan elaborat prin care a „scos” 25.000 de euro de la alţi doi bărbaţi. El s-a dat drept femeie pe reţelele de socializare, unde s-a implicat în relaţii amoroase virtuale cu „victimele”.

Infractorul online nu s-a întâlnit niciodată cu „iubiţii”, dar i-a făcut să creadă că e femeie şi că s-a îndrăgostit de ei. A înfiripat aceste relaţii simultan, fără ca victimele să ştie una de cealaltă.

Le-a cerut bani pentru chirie

Taximetristul conversa cu ei prin mesaje și după ce le câștiga încrederea, se plângea că nu are bani pentru plata chiriei.

Cei doi bărbați au primit telefoane și de la așa ziși răpitori care amenințau că iubita virtuală le va fi dusă în străinătate și obligată să se prostitueze. Astfel, un bărbat a fost înșelat cu 5.000 de euro și altul cu nu mai puțin de 20.000 de euro, conform Antena 3.

Telefonul l-a dat de gol

O gafă l-a trădat pe „lover boy-ul” virtual. El a folosit acelaşi telefon şi pentru a se da drept răpitor, dar şi pentru a comunica online cu victimele, de pe aplicaţiile reţelelor de socializare.

Pus în fața probelor, a recunoscut că a făcut toate acestea pentru că avea nevoie urgentă de bani, având datorii la cămătari. Taximetristul a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru șantaj.

De asemenea, bărbatul din Oradea va trebui să restituie banii obținuți de la cei doi bărbați și să muncească 120 de zile în folosul comunității.

author avatar
Andrei Ștefan