AcasăNewsUn tânăr șofer a vrut să scape basma curată după ce a...

Un tânăr șofer a vrut să scape basma curată după ce a fost oprit pentru viteză, dar a fost prins în flagrant/Despre ce sumă e vorba

(sursa foto: Facebook/Politia Română)

Un şofer în vârstă de 19 de ani a fost prins în flagrant, în Botoşani. Fusese oprit de polițiști, după ce ar fi depășit viteza legală. Motiv pentru care s-a gândit să apeleze la o variantă prin care ar fi vrut să scape de sancțiune. Ar fi încercat să le dea mită polițiștilor care l-au tras pe dreapta.

„Planul” său nu a mers, însă. Iar ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Botoșani au intrat pe fir. Totul, după ce au fost sesizați, la finalul săptămânii trecute, de către polițiștii de la Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Botoșani.

„La data de 17.06.2023, în jurul orei 23:40, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați de către lucrători din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier despre faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic un conducător auto pentru faptul că depășise viteza legală de deplasare aferentă unui sector de drum, context în care le-a fost oferită o sumă de bani cu titlu de mită”, transmit luni, într-un comunicat de presă, reprezentanții Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

DGA: Momentul oferirii banilor, înregistrat cu aparatura tip bodycam

Potrivit sursei citate, tânărul șofer în vârstă de doar 19 ani ar fi oferit polițiștilor 100 de euro și 200 de lei, momentul fiind înregistrat cu aparatura tip bodycam a agenților. În cazul de față se continuă cercetările, acuzația fiind de dare de mită.

Astfel, în împrejurarea menționată, conducătorul auto, în vârstă de 19 ani, a oferit agenților de poliție, aflați în exercitarea atribuțiilor serviciu pe raza municipiului Botoșani, 100 de euro și 200 de lei, în scopul de a-i determina pe aceștia să nu aplice măsurile legale în raport cu abaterea constatată, momentul oferirii banilor fiind înregistrat cu aparatura tip bodycam.

Ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, cercetările fiind continuate, în coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită”, se transmite în același comunicat.

author avatar
Andrei Coman
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger