AcasăNewsUn tanar de origine romana, printre fondatorii Facebook

Un tanar de origine romana, printre fondatorii Facebook

(foto: captura youtube)

Eduardo Saverin, unul dintre co-fondatorii Facebook, este de origine romana. Tanarul are o avere estimata la doua miliarde de dolari.

(foto: captura youtube)

Eduardo Saverin, unul dintre tinerii care au fondat site-ul de socializare Facebook, a precizat ca unul dintre bunicii sai, Eugenio Saverin, este un evreu de origine romana. Acesta a declarat publicatiei braziliene Veja, citata de Forbes, ca bunicul sau a fondat, in 1952, in Sao Paolo, un magazin cu haine pentru copii, ce poarta numele de Tip Top. Potrivit acestuia, datorita abilitatilor sale manageriale, bunicul sau a primit, dupa 50 de ani, titlul oficial al Ordinului de la Rio Branco, ce reprezinta cea mai mare onoare pe care o poate primi un cetatean brazilian.

Referitor la modul in care a ajuns in Statele Unite, Eduardo a povestit ca emigrarea sa a fost cauzata de criza economica din timpul presedintelui Fernando Collor. Acesta a mai povestit si ca a devenit faimos la 13 ani, dupa ce a reusit sa-l invinga la sah pe un maestru .

Eduardo Saverin detine in prezent o avere estimata la aproximativ 2 miliarde de dolari, avere pe care, sustine el, a reusit sa o dobandeasca doar datorita modului in care l-au inspirat bunicii lui.

Tanarul a revenit in atentia presei in momentul in care, dorind sa-se reduca taxele platite catre statul american, a renuntat la cetatenia americana cu cateva zile inainte de listarea la bursa a retelei de socializare Facebook.

In varsta de 30 de ani, Eduardo Saverin nu ar mai detine decat 2%-4% din grup ca urmare a disputei pe care a avut-o cu Zuckerberg, actiuni care ar valora totusi aproximativ 3,4 miliarde de dolari.

author avatar
Ionut Zgimbau
222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger