AcasăNewsUn suspect jihadist, impuscat in plina strada in Boston

Un suspect jihadist, impuscat in plina strada in Boston

Usaama Rahim, care a refuzat sa se supuna avertizarilor politiei, se afla de mult in vizorul FBI

Un presupus islamist (26 de ani) aflat sub supravegherea FBI a fost impuscat dupa ce a amenintat doi agenti federali cu cutitul.

Usaama Rahim, care a refuzat sa se supuna avertizarilor politiei, se afla de mult in vizorul FBI

Usaama Rahim a fost ucis in fata unei farmacii din Boston dupa ce a refuzat sa se supuna mai multor somatii sa lase cutitul din mana, o arma militara, a precizat comisariatul politiei orasului, relateaza AFP. Rahim era cautat de autoritatile federale pentru ”informatii cu privire la terorism”, a indicat comisarul William Evans. ”Il supravegheam de mult timp”, a declarat Evans, care a precizat ca tanarul a fost impuscat de doua ori, in piept si in abdomen. Intr-un material video se observa cum Rahim se apropie cu cutitul de doi agenti care il abordasera pentru un interogatoriu. Vincent Lisi, agent FBI din Boston, a precizat ca suspectul era sub supravegherea permanenta a politiei din Boston si Massachusetts si a membrilor fortei de coalitie antiterorista.

Peste 10.000 de combatanti ISIS, ucisi in ultimele noua luni

Numarul doi al diplomatiei americane, Antony Blinken, a  indicat, ieri, la Paris, ca peste 10.000 de membri ISIS ai fost ucisi de la inceputul raidurilor aeriene ale coalitiei internationale , in Irak si in Siria, care au debutat acum noua luni. Intrebat de eficienta strategiei Coalitiei, care nu a putut impiedica Statul Islamic sa progreseze, Blinken a evocat reducerea controlului ISIS in Irak cu 25%, distrugerea unei cantitati mari de material folosit de jihadisti si ”eliminarea” multor aderenti ai Daesh.

 

author avatar
Tudor Borcea
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger