AcasăNewsUn spital din România a cumpărat un iPhone 14 cu 5.000 lei....

Un spital din România a cumpărat un iPhone 14 cu 5.000 lei. Cum au reacţionat contribuabilii?

apple

Auzim non-stop că spitalele din România nu sunt dotate cu echipamente cotrespunzătoare şi cu aparatura care să salveze viaţa pacienţilor. În schimb, sunt „dotate” cu telefoane de ultimă generaţie.

Spitalul Municipal Câmpina a cumpărat cu peste 5000 de lei ultimul model de iPhone 14, lansat în urmă cu doar o lună, conform informațiilor de pe site-ul de achiziții publice SICAP.ai.

Contribuabilii sunt revoltaţi

„Primul iPhone 14 în sectorul public în SEAP merge la …. Spitalul Municipal Câmpina! Avem ceva jurnaliști pe acolo să încercăm să aflăm mai multe detalii despre cum se folosește deviceul cu pricina? Sau e doar un gadget?”, scrie în postarea de pe Facebook.

Situația a fost comentată și de jurnalistul Lucian Mîndruță, pe pagina sa de Facebook

Tzine, tzine și-a cumpărat iPhone 14 din banii noștri de taxe? Un spital. Și da, e o întrebare relevantă: de ce 14? Față de 13 sau chiar 12, mai ieftine acum și încă disponibile noi, deosebirile nu sunt mari.

Camera are mai multi pixeli. Erau necesari să surprindem cele mai mici detalii de pe chipurile pacienților? Avem autofocus pentru selfie acum. Era esențial în tratamentul bolnavilor? Procesorul permite gaming mai complex. Ne jucăm pe telefonul statului?

Nu. Ne jucăm cu banii statului, că nu ne (prea) pasă de alți români„, a scris Mîndruță.

Au cumpărat şi un telefon mai ieftin

Totodată, spitalul a mai cumpărat un telefon HONOR Magic4 Lite 5G de peste 1200 de lei.

În același timp, spitalul are deschise conturi de donații care apar pe site-ul oficial al instituției medicale. Spitalul le mulțumește chiar oamenilor pentru sprijinul financiar primit în cele cinci conturi bancare.

author avatar
Andrei Ștefan
604 afisari

6 COMENTARII

    • Barbete, acilișea se gavăvărește despre alțișiceva, puișor nebun … sau beat ! In fine, la tine nu conteștește că nu e diferențe în ce te privește. O zi bună și mai ia-ți și tu pastilele, c-ai intoxicat closetu’ !

  1. la campina e si judecatorie:
    cine mama naibii a pus judecatorie la campina?????????????

    -in Bucuresti vine cate 1 judecatorie la 300,000 de insi,
    sunt mai multe mafii,
    legea cererii si a offertei impune!

    propunem maxim 15 judecatorii in Romania!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger