AcasăNewsUn specialist distruge si ultima speranta a condamnatilor din Dosarul Transferurilor: "Au...

Un specialist distruge si ultima speranta a condamnatilor din Dosarul Transferurilor: „Au sanse nule la contestarea deciziei”

Ioan Becali, Victor Becali, Cristian Borcea, Gica Popescu, Jean Padureanu, George Copos, Mihai Stoica si Gigi Netoiu au fost condamnati la inchisoare cu executare, in urma cu doua saptamani, in Dosarul Transferurilor.

Cei mai multi dintre ei au facut deja cereri prin care contesta condamnarea, bazandu-se pe mai multe aspecte precum imbinarea noului Cod Penal cu cel vechi, prescrierea faptelor sau faptul ca judecatorii au dat o decizie mai dura decat solicitau procurorii.

Insa sansele lor de a schimba situatia printr-un asemenea demers sunt practic nule, conform unui interviu acordat de avocatul Doru Giugula pentru ziare.com.

Giugula a precizat, printre altele, ca „Inalta Curte a luat o decizie prin care se pot combina fara nicio problema legile din vechiul Cod Penal cu cele din noul Cod Penal”.

De asemenea, avocatul sustine ca, in cazul inculpatilor din Dosarul Transferurilor, doar o parte dintre fapte s-au prescris, iar „judecatorii sunt cei care decid pedeapsa, in final, procurorul doar isi exprima o parere si atat. Judecatorii au facut foarte bine ca l-au pus pe procuror pe picior de egalitate cu avocatii. Daca un procuror sustine ca un inculpat trebuie sa scape fara pedeapsa, nu inseamna automat ca judecatorul trebuie sa-l asculte”.

author avatar
Cristi Ionita
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger