AcasăNewsUn  sofer vitezoman a dat vina pe Simona Halep

Un  sofer vitezoman a dat vina pe Simona Halep

Instantele din Romania sunt sufocate de procese in care trebuie sa le faca dreptate fie soferilor amendati, fie politistilor. Peste 60.000 de romani au cerut instantei, in prima jumatate a acestui an, anularea proceselor verbale de contraventie sau au depus plangeri pentru amenzile incasate.

In cele mai multe dintre cazuri soferii castiga, dar tot ei sunt cei care fac deliciul proceselor verbale prin mentiunile pe care le scriu. De pilda, un sofer vitezoman, sincer, de altfel, a dat vina pe Simona Halep pentru viteza uluitoare cu care circula.

70.000 de soferi fara permis, 20.000 au deschis procese

Cand sunt opriti de agentii de la Rutiera, unii soferi nu se sfiesc sa spuna lucruri trasnite

De ce pierde Politia Rutiera atat de multe procese? Simplu: scaparea multor soferi, in astfel de situatii, este modul in care politistul scrie procesul verbal. Sunt cateva elemente absolut obligatorii, iar daca agentul nu este atent si greseste datele, soferii contesta amenzile in instanta. Dovada sunt aceste procese verbale pe care politistii au scris gresit CNP-ul soferului amendat sau nu au semnat amenzile. Cel mai sincer sofer, amendat pentru viteza, a scris la obiectiuni ca se grabea sa vada meciul de tenis al Simonei Halep. Multi nu isi asuma, insa, ca au gresit si merg in instanta pentru a contesta sanctiunile. Peste 70.000 de soferi au avut permisele suspendate in primele sase luni ale acestui an. Dintre acestia, 20.000 le-au contestat in instanta. In prima jumatate a anului, pe rolul instantelor au fost peste 11.000 de cereri de anulare a proceselor verbale de contraventie si mai bine de 52.000 de plangeri contraventionale.

 

author avatar
Nicole Ionescu
280 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger