AcasăNewsUn şofer din Suceava a luat cea mai mare amendă dată vreodată...

Un şofer din Suceava a luat cea mai mare amendă dată vreodată în România! Suma imensă plătită și ce reguli a încălcat el

PolitiaUn şofer din Suceava a spart orice record: a luat, de la poliţie, o amendă pe care o va ţine minte toată viaţa

Un conducător auto din Siret, județul Suceava, va ţine minte toată viaţa ziua în care a comis 16 contravenții la regimul rutier. Din cauza asta, poliţiştii l-au amendat cu suma de 20.880 lei. Plus permisul suspendat până în 2024.

Tânărul de 20 de ani ar fi încălcat legea de 16 ori, între care viteză excesivă, circulând cu mai mult peste 100 de km/h în localitate, neoprire la semnal sau deplasare pe contrasens. Abaterile comise de tânărul șofer au fost înregistrate la ore diferite și la indicatori kilometrici diferiți, astfel că au fost cumulate. Toate acestea s-au întâmplat în noaptea de 1 spre 2 septembrie, dar au fost făcute publice abia acum.

A provocat şi o urmărire ca-n filme

Şoferul buclucaş a gonit cu echipajele de poliție după el în jur de 70 de kilometri. În consecință, i-a fost suspendat carnetul de conducere și a primit și un proces-verbal de sancționare în valoare de 20.880 de lei. Acum, tânărul a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, fiind acuzat de trei infracțiuni de ultraj și una de distrugere, comise în timpul urmăririi de către polițiști.

Poliţia a remis şi un comunicat cu privire la acest incident: „Un echipaj de la Biroul Drumuri Naționale al Serviciului de Poliție Rutieră Suceava, care se afla pe raza comunei Dărmănești, unde acționa cu radarul, a fost depășit de un BMW 320 D, condus cu viteză excesivă. Șoferul a depășit mașina de poliție în zona cu marcaj de linie continuă, continuându-și drumul cu viteză spre municipiul Suceava. Polițiștii din echipaj au plecat imediat în urmărire, solicitând totodată sprijin prin stație altor colegi„.

Şoferul este acuzat de ultraj

Bărbatul are posibilitatea de a contesta măsura record de sancționare a permisului de conducere, iar procesul în care va fi judecat pentru ultraj, în care se bucură de prezumția de nevinovăție, a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Suceava.

Chiar şi Poliţia s-a mirat de ce amendă a putut da

Într-o postare pe Facebook, chiar şi poliţiştii s-au mirat de cuantumul ridicat al amenzii acordate. „Permisul suspendat până în 2024… Amendă de 20.880 lei… Acestea sunt cele mai mari sancțiuni date vreodată unui șofer și de ele a “beneficiat” un tânăr de 20 de ani din orașul Siret, județul Suceava. 16 nereguli la regimul rutier au identificat polițiștii suceveni, în timp ce îl urmăreau pe acesta pentru că nu a oprit la semnalele lor.

Nu este nici o greșeală, abaterile constând în viteză excesivă (mult peste 100 de km/h în localitate), neoprire la semnal sau deplasare pe contrasens, fiind înregistrate la ore diferite și la indicatori, kilometri diferiți, astfel că au fost cumulate. O singură înregistrare a radarului privind viteza excesivă înseamnă 90 de zile de suspendare a permisului„, au scris poliţiştii.

author avatar
Andrei Ștefan
388 afisari
Zenville

Ultimele știri

SUA prezintă condoleanțe Iranului, dar continuă să-i condamne

Guvernul SUA a prezentat condoleanțe pentru moartea președintelui Raisi, dar va continua să ceară socoteală Iranului „pentru comportamentul destabilizator”, a anunțat luni purtătorul de...

VIDEO| Incendiu puternic în Sectorul 2

Pompierii din Capitală intervin luni seara la un incendiu cu degajări mari de fum izbucnit într-o clădire dezafectată din Sectorul 2.Potrivit ISU București-Ilfov, incendiul...
proger