AcasăNewsUn șofer a dat etilotestul peste cap, de Crăciun. Ce alcoolemie avea...

Un șofer a dat etilotestul peste cap, de Crăciun. Ce alcoolemie avea bărbatul din Ploiești

sursa foto: Facebook/Poliția Română

Un șofer din Ploiești și-a „asigurat” atenția polițiștilor, chiar luni, de Crăciun. Totul, după ce oamenii legii au fost sesizați că pe o stradă din municipiul prahovean un conducător auto ar conduce haotic, fiind posibil să fie băut. După ce l-au oprit pentru control, conducătorul auto a fost pus să sufle în etilotest. Și cum rezultatul nu a fost negativ, bărbatul de 40 de ani a fost dus la o unitate medicală, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Sesizați despre această situație, polițiștii au intervenit. „Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de verificare şi control al traficului rutier în municipiu, au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Veniamin Costache, un conducător auto conduce haotic, fiind posibil să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice”, a transmis, luni seară, 25 decembrie, IPJ Prahova.

Șoferul, un bărbat de 40 de ani, din Ploiești/Ce alcoolemie a indicat etilotestul

Potrivit sursei citate, poliţiştii au făcut verificări în vederea depistării autoturismului în cauză. Și l-au oprit, pentru control. Sesizând că șoferul miroase a alcool, oamenii legii l-au supus testării cu aparatul etilotest.

La volan, a fost identificat un bărbat de 40 de ani, din municipiul Ploieşti. La solicitarea documentelor personale şi ale autoturismului, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a mai transmis aceeași sursă, potrivit realitatea.net.

După testarea cu aparatul etilotest și ca urmare a faptului că rezultatul în cazul șoferului nu a fost unul negativ, bărbatul a fost condus, ulterior, la o unitate medicală, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

author avatar
Andrei Coman
281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger