AcasăNewsUn smecher de Brasov face 53 milioane euro din 15 kilometri de...

Un smecher de Brasov face 53 milioane euro din 15 kilometri de sosea

Criticat dur de unii politicieni de la poalele Tampei pentru contractele de deszapezire, milionarul Marcel Butuza , supranumit Printul asfaltului a reusit sa puna mana pe un contract de 53 de milioane de euro, pentru Centura de ocolire a Brasovului.

Butuza este un impatimit al raliurilor si a reprezentat Romania la Dakar, cel mai dificil traseu din lume

Afaceristul Marcel Butuza, care are, conform unui top de specialitate, o avere estimata la aproximativ 24 de milioane de euro, facuta, in mare parte, datorita unor contracte extrem de profitabile cu Primaria Brasov, a castigat zilele trecute o noua licitatie publica. Este vorba de cea organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale SA (CNADNR), pentru realizarea Centurii de ocolire a Brasovului.

Valoarea contractului se ridica la ametitoarea suma de 53 de milioane de euro, pentru doua tronsoane de drum: cel intre DN 1 si DN 11 si cel intre DN 13 si DN , in total aproximativ 15 kilometri de carosabil. Oferta lui Butuza  a fost considerata drept cea mai avantajoasa, acesta reusind sa puna mana pe proiectul finantat din fonduri europene si de la bugetul de stat in detrimentul celorlalti 11 contracandidati. Butuza  a ajuns in atentia presei in 2005, cand a cumparat de la mostenitorii lui Barbu Stirbei domeniul princiar ce cuprinde o gradina de 84 de mii de metri patrati si un parc dendrologic cu peste 450 de specii.

El a fost acuzat de autoritatile locale ca a defrisat o portiune din acest parc pentru a face loc unui heliport pentru elicoptere sale, cu care a plimbat mai multi politicieni.

author avatar
Narcis Voica
1.130 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger