AcasăNewsUn singur agent de probațiune la 100.000 de deținuți

Un singur agent de probațiune la 100.000 de deținuți

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu face declarații incendiare despre felul în care nu merge Justiția. Acesta a recunoscut, într-un interviu, că după introducerea recursului compensatoriu cei care au părăsit închisorile sunt greu de supravegheat, pentru că Ministerul Justiției nu are resursele necesare pentru astfel de cazuri.

Predoiu vrea ca deținuților să li se acorde drepturile după eliberare

Concret, Predoiu  a spus că va schimba multe în instituția pe care o păstorește și că trebuie să se acționeze pe cel puțin trei planuri pentru a rezolva problemele urgente. Printre punctele pe care acesta vrea să le atingă sunt cele legate de ”extinderea capacităților penitenciarelor” după ce instanța Curții Eurpene a Drepturilor Omului a stabilit că țara noastră trebuie să achite peste 3 milioane de euro deținuților care au stat în condiții inumane în închisori. Pe de altă parte, Predoiu recunoaște, însă, că cea mai gravă problemă este cea a persoanelor care au fost private de libertate și care nu au nicio șansă de reabilitare. ”Nu se face probaţiune după ce se iese din penitenciar, adică aceşti deţinuţi care ies din penitenciare nu sunt supravegheaţi, monitorizaţi aşa cum ar trebui să fie. Un inspector de probaţiune are în grijă 173 de mii de cazuri, ceea ce înseamnă efectiv că nu se face serviciu de monitorizare”. ”Mai e o cauză care a apărut în ultimii ani: pur şi simplu, recidiviştii nu mai au frică de lege”, a mai spus Predoiu.

author avatar
Ramona Feraru
263 afisari

1 COMENTARIU

  1. Jegul a iesit sa ne comunice cum are el discutii cu CEDO ca sa previna”un val de condamnari pentru Statul Roman ” !
    Adica, daca pelticul de la Plescoi, partenerul de masturbari al elenei udrea din timpul vacantelor de vara ale pubertatii lui plina de cosuri, are ”discutii cu CEDO”, aceasta nu va mai judeca in conformitate cu probele din dosare ci dupa cum a visat inchipuitul asta noaptea !!!
    Hai sictir mai impotentule !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger