AcasăNewsUn român dezvăluie cât câştigă ca profesor în Austria. Reacție după ce...

Un român dezvăluie cât câştigă ca profesor în Austria. Reacție după ce a auzit ce leafă are un dascăl în România: ”MIZERABIL”

profesorUn român dezvăluie cât câştigă ca profesor în Austria. Reacție după ce a auzit ce leafă are un dascăl în România: ”MIZERABIL”

Cezar Marksteiner Ungureanu, doctor în etică socială, profesor și preot în Austria, a relatat într-un mesaj postat pe Facebook, în contextul grevei generale din educaţie, despre diferenţele de salarii dintre profesorii din ţară şi cei din vestul Europei.

Acesta a dezvăluit într-o postare publicată pe Facebook că dascălii cu 30 de ani vechime din vestul Europei încasează circa 4.000-5.000 de euro pe lună.

Un profesor din România câștigă cât un debutant din vestul Europei

În România, leafa unui dascăl cu o vechime de peste 25 de ani abia ajunge la 1000 de euro, sub cel al unuia debutant în vestul Europei.

„Despre salariile profesorilor:

Primul meu salariu ca profesor în Austria a fost de aproximativ 1540 euro pe lună. Aici se primesc 14 salarii pe an. Deci am început cu un salariu mai mare decât cel al unui profesor român cu vechime de 30 de ani.

Un profesor cu 30 de ani vechime primește în Austria vreo 4000-5000 de euro pe lună.

Punctul de plecare în cazul grevei profesorilor este următorul: statul român îi plătește pe profesori MI-ZE-RA-BIL. Măriți salariile și lăsați prostiile cu sporuri și alte tâmpenii”, se arată în postarea publicată pe Facebook de Cezar Marksteiner-Ungureanu.

Ofertele Guvernului pentru sindicatele din Educație

Guvernul a decis mărirea veniturilor personalului nedidactic în medie cu 9%, precum şi acordarea a două prime de câte 500 de lei, în lunile iunie şi octombrie.

Pentru profesori şi personalul didactic auxiliar sunt prevăzute prime de 1.000 de lei în luna iunie, respectiv 1.500 de lei în luna octombrie. Sindicatele susţin că oferta este „umilitoare”.

Un profesor debutant câştigă în România 2.500 de lei pe lună. Iar un profesor cu grad I, cu peste 25 de ani vechime, primeşte în jur de 4.500 de lei.

author avatar
Andreea Vlad
2.905 afisari

14 COMENTARII

  1. MAFIA O M V(GAZPROM VIENA) E UN EXEMPLU CLAR DE „ETICA SOCIALA”….SE PARE CA AU CHIULIT DE LA ORELE LUI MARKSTEINER….DESPRE BISERICA N-ARE ROST SA MAI VORBIM CA MAFIOTII SUNT SATANISTI….SUG MACIUCA LUI MAMMON

  2. Austria se preocupa de cetatenii sai
    Aici la noi e o tara pe veci esuata
    O gasca de hoti nesimtiti si rai
    A facut din ea o spelunca furata!

    Douazeci de ani de bataie de joc de furat
    Ani de hotii ,de crime ,ani infernali
    Ani in care doua papusi de rahat
    Si-au facut mendrele lor de dementi criminali

    Doi mosnegi dementi ,doua cutre nebune
    Nimic n-au facut ,nimic n-au creat
    Ba din contra au furat si si au ucis multa lume
    Doua stoarfe doi mosnegi de rahat

    Si-au batut joc acesti doi Mupeti ridicoli
    Cat au putut cat a vrut mintea lor
    Doi ticalosi doua de ras parasute
    Doua dihanii nebune si proaste ,doi detractori!

  3. pai da . dar ce diferenta calitativa este intre profesorul austriac si cel roman si ce dotari are scoala austriaca comparativ cu cea romaneasca? ssi mai ales ce educatie primeste acasa elevul austriac fata de cel roman?

  4. ce se tot compara cu alte tari , ce legatura are profesorul austriac si cu majoritatea profilor romani . in austria nu iei 2si 3 la titularizare si nici nu ies analfabeti absolventi .

  5. Bade baga si tu la vize sengan lasa tu profii ca n-au profii in imperiu 7 case si nici parizelul nu iei suta fara 10 ieuro.

  6. Deci nu l-am auzit pe popa jido-huno-romano-imperialist sa saie pe sengan futei shenghinu masi si cel ce a facut din vot democratic grec de mare unanimitate – vot nominal despotist…!…

  7. Cadrele din învățământ ar face bine să protesteze mai întăi pt CALITATEA MIZERABILA A ÎNVATAMANTULUI …

  8. Gazul , si petrolul + Padurile din Carpati decimate de Austrieci prin tradarea celor din Bucuresti , fac salariile mari in Austria .
    A iesit cineva in strada sa apere avutia Tarii Romanesti de toti tradatorii mioritici sau alogeni ?

  9. Pib ul austrielocilor se face cu resursele Romaniei date prin tradare de politrucii nostri ,tocmai le a prelungit o scadenta din 2027 pe inca un sfert de veac!!! Sunt satui ssu mai vor??Ai nostrii pot pt ca iau de la gura tuturor sai sature pe astia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger