AcasăNewsUn român ar fi dispărut în Israel. Autoritățile verifică informația

Un român ar fi dispărut în Israel. Autoritățile verifică informația

(sursa foto: b1.ro)

O informație de ultimă oră a ajuns în atenția autorităților române, care fac verificări. Totul, după ce se vehiculează faptul că un român ar fi printre persoanele dispărute în Israel.

Un român figurează printre persoanele dispărute în Israel, în urma atacului grupării Hamas, reiese din ceea ce a anunțat biroul de presă al Guvernului israelian, într-o postare pe Facebook.

Sursa menționată a postat pe rețeaua de socializare un tabel cu țările de origine ale persoanelor dispărute sau ucise în atacul Hamas.

Pe lista acestor state apare și numele României – în dreptul căreia apare faptul că o persoană e dispărută.

Prima reacție a MAE

După apariția informației potrivit căreia un român ar fi între persoanele dispărute în Israel, Ministerul de Externe a transmis că se fac verificări.

„Ambasada României la Tel Aviv este în contact cu autoritatile israeliene pentru a verifica informaţia”, a transmis MAE, potrivit stirileprotv.ro.

Alți 239 de cetățeni români au revenit în țară din Israel

Pe de altă parte, joi dimineață, MAE a transmis într-un comunicat că alți 239 de cetățeni români au revenit în țară din Israel.

„În continuarea informațiilor transmise în contextul deteriorării situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în urma demersurilor constante ale Celulei de Criză a MAE, în cursul după-amiezii zilei de 11 octombrie 2023, respectiv al nopții dinspre 11 spre 12 octombrie 2023, alți 239 de cetățeni români au revenit în siguranță în România, prin intermediul a patru curse aeriene: o cursă operată de Tarom, o cursă operată de compania istaeliană EL Al și două curse operate de două companii private”, a anunțat instituția.

MAE menționează că echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah și echipa din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE rămân în continuare pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români aflați pe aeroport.

author avatar
Andrei Coman
163 afisari

2 COMENTARII

  1. Un tiguan avea o iapa,
    Si cara cu ea la ceapa.
    El avea chiar si o toba,
    De-o batea pe dupa soba.
    Incetati bah cu porcariile astea ca a disparut un rumun. Rumunii dispar cu zecile in diferite situatii si nu se mai face tamtam de dragul senzationalului. Exact ca in stirea de zilele trecute cand toata lumea, vai a murit un roman in razboi! Cand de fapt romanul era un soldat cu dubla cetatenie, israeliano-romana si tipul lupta efectiv cu teroristii si era probabil ca el sa moara in actiune. Nu i s-a dat ci i s-a luat si Volga nu era Volga, ci bicicleta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger