AcasăNewsUn Rolls al lui Cassius Clay, scos la licitatie

Un Rolls al lui Cassius Clay, scos la licitatie

Boxerul era un mare fan al marcii britanice

”The Greatest” nu era numai un dur al ringului, ci avea si gusturi auto. Dovada acest Rolls-Royce Silver Shadow Mulliner Park Ward Cabriolet din 1970.

Boxerul era un mare fan al marcii britanice

Masina va fi scoasa la licitatie in 5 octombrie de catre casa Bonhams. Celebrul boxer avea o slabiciune pentru masinile decapotabile. El a cumparat acest Rolls-Royce in 1970, in New Jersey, pe vremea cand inca nu-si schimbase numele in Muhamad Ali. Un detaliu important pentru colectionari pentru ca masina este livrata cu o copie a permisului de conducere temporar al lui Ali si cu o fotografie in care apare alaturi de prietena sa Diana Ross in fata Caesars Palace din Las Vegas, inaintea meciului cu Joe Bugner (14 februarie 1973), castigat de Ali. Se pare ca vedeta a cumparat Rolls-ul pentru a sarbatori iminentul retur in ring. Dupa ce a refuzat sa participe la razboiul din Vietnam, Clay si-a pierdut licenta de boxer si pasaportul.

Masina nu a fost restaurata niciodata

In august 1970 i-au fost redate de orasul Atlanta. A urmat apoi lupta secolului, pe stadionul din Kinshasa, in octombrie 1974, in fata lui George Foreman, care l-a propulsat pe Ali in categoria legendelor. Masina ce va fi scoasa la licitatie are sub capota un motor V8 de 6,5 litri ce dezvolta 191 CP. Nu a fost niciodata restaurata si a schimbat mai multi proprietari din Europa. Cunoscut ca fan Rolls-Royce, Ali, care a avut mai multe modele, a pastrat acest cabriolet timp de mai multi ani, inainte de a-l vinde unui amator din Olanda. Pretul estimat de Bonhams este intre 40.000 si 60.000 de euro.

author avatar
Tudor Borcea
76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger