AcasăNewsUn primar vrea sa-l faca print pe …mostenitorul coroanei Angliei!

Un primar vrea sa-l faca print pe …mostenitorul coroanei Angliei!

Printul Charles constata ca Transilvania nu e numai frumoasa, ci si locuita. De Mircea Hava, printre altii

Primarul liberal din Alba Iulia, Mircea Hava, i-a trimis un mesaj Printului de Wales in care ii propune acestuia sa devina ”Print de Wales si al Transilvaniei”.

Printul Charles constata ca Transilvania nu e numai frumoasa ci si locuita De Mircea Hava printre altii

„Stim cat de mult iubiti Transilvania. A devenit a doua dumneavoastra casa si ati fost cel mai valoros ambasador al regiunii. Mai mult, ati afirmat ca va trageti radacinile din legendarul nostru Print Vlad (Tepes – n.r.). Pentru ca iubiti Transilvania asa de mult, ne-am spus: <<Ce-ar fi daca, in loc sa fiti Printul de Wales, ati deveni cunoscut drept Printul de Wales si al Transilvaniei?>>”, a scris Hava, conform presei britanice, in misiva trimisa mostenitorului coroanei Angliei. Imediat dupa aflarea vestii, pesedistii au acuzat ”gafa monumentala” facuta de Hava si le-au transmis liderilor PNL sa se delimiteze urgent de ”stupizenia” colegului lor.

Mircea Hava

Elegant precum ii este felul, academicianul si istoricul Dinu Giurescu a amendat si el absurditatea edilului liberal atragand atentia asupra faptului ca Romania nu are in prezent o asemenea disctictie onorifica – prin urmare nu are ce-i oferi lui Printului de Wales. In plus, Giurescu i-a transmis lui Hava ca un primar nu are calitatea de a oferi un astfel de titlu si daca nu este intru totul lamurit poate solicita detalii presedintelui Academiei Romane, ”care este si transilvanean si directorul Institutului de Istorie din Cluj”. Un dus rece binevenit pentru un primar care, daca tacea (mai exact daca nu scria, in acest caz particular), destept ramanea!

author avatar
Simona Badulescu
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger