AcasăNewsUn primar de sector din Capitală a răbufnit: Dăm amenzi chiar și...

Un primar de sector din Capitală a răbufnit: Dăm amenzi chiar și pentru un chiștoc aruncat pe jos. Nu putem mătura din oră-n oră

Un primar de sector din Capitală a răbufnit: Dăm amenzi chiar și pentru un chiștoc aruncat pe jos. Nu putem mătura din oră-n oră (foto: facebook/Radu Mihaiu)

Nu e greu de observat, atunci când mergem pe stradă, că dam cu ochii de tot soiul de obiecte – sticle de plastic sau ambalaje – aruncate la întâmplare, nicidecum la coș. Nemaivorbind de mucuri de țigară lăsate pe jos.

Subiectul curățeniei stradale revine în atenție, de această dată ca urmare a unui mesaj tranșant pe care a ales să îl transmită, în dimineața acestei prime zile din săptămână edilul unui sector din Capitală.

Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, se arată decis să nu treacă deloc cu vederea încălcările normelor când vine vorba de păstrarea curățeniei în spațiul public. Drept urmare, avertizează că se vor da amenzi. ”Cât timp nu ne deranjăm să mergem patru metri până la un coș, cât timp ne scoatem gunoiul din casă la cel mai apropiat coș stradal sau cât timp aruncăm pe lângă când e plin, vom trăi în MIZERIE.

Nu știu voi, dar eu nu vreau și nici nu accept asta. Continuăm să îi sancționăm pe toți cei care batjocoresc astfel Sectorul 2. Dăm amenzi chiar și pentru un chiștoc aruncat pe jos. Dăm amenzi până vom înțelege că pentru spațiul public suntem toți responsabili”, scrie Mihaiu pe pagina sa oficială de Facebook.

Edilul dă de înțeles că oricât s-ar încerca să se strângă după cei care nu se sinchisesc să păstreze curățenia pe stradă, e nevoie ca oamenii să înțeleagă un lucru esențial. ”Nu putem avea câte un angajat pentru fiecare om. Nu putem mătura din oră-n oră. E nevoie și de un minim de efort din partea fiecăruia pentru a păstra curățenia”, conchide Radu Mihaiu.

sursa foto: captură Facebook/Radu Mihaiu

Primar: Nu confundați spațiul verde cu parcarea

Nu e singurul aspect asupra căruia a atras atenția, în ultima perioadă, primarul USR. Săptămânile trecute, edilul sectorului 2 făcuse referire și la sancțiunile aplicate celor care parchează mașinile pe spațiul verde. ”Nu confundați spațiul verde cu parcarea. Numai în ultima săptămână s-au dat 60 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 40.000 lei. Și vom intensifica controlul și penalizarea.

Tot Bucureștiul are un deficit de locuri de parcare, însă Sectorul 2 mai are o problemă serioasă – prea puțin spațiu verde. În ultimele luni, se fac eforturi și investiții pentru reabilitarea, igienizarea și amenajarea spațiilor verzi din jurul blocurilor. Deseori, în colaborare cu cetățenii implicați civic. Nu pot accepta ca unii să muncească, să repare, iar alții să distrugă deseori din comoditate. Reiterez: nu confundați spațiul verde cu parcarea”, transmitea Mihaiu, pe aceeași rețea de socializare, pe 12 mai.

191 afisari
Zenville

Ultimele știri

Accident grav. Cinci răniți, după ce un microbuz s-a izbit de un copac, în Gorj

Un accident grav, în care a fost implicat un microbuz, a avut loc miercuri în județul Gorj. La fața locului au intervenit de urgență...

Reacţia DURĂ şi încisivă a lui Piedone după ce Nicuşor Dan a anunţat că rezolvă problema traficului în 2035: „Ai dat căruța în gard,...

Nicuşor Dan a venit cu un termen "optimist" pentru bucureşteni: problema ambuteiajelor din Capitală va fi rezolvată în 2023.”Analizăm concluziile studiilor de fundamentare care...
proger