AcasăNewsUn parlamentar din partidul lui Boris Johnson, ucis în timpul unei întâlniri...

Un parlamentar din partidul lui Boris Johnson, ucis în timpul unei întâlniri cu alegătorii. Poliția ia în calcul un posibil atac terorist

Parlamentarul conservator David Amess a murit după ce a fost înjunghiat de mai multe ori, chiar sub ochii alegătorilor cu care se întâlnise. Atacul a avut loc într-o biserică, iar suspectul a fost reținut chiar de la locul faptei.

Un posibil act terorist

Uciderea deputatului conservator David Amess este tratată ca un incident terorist de către poliția britanică. Parlamentarul a fost înjunghiat de mai multe ori, vineri seara, chiar în timpul unei întâlniri cu alegătorii, în Leigh-on-Sea, în Essex. Amess, care avea întâlniri regulate (bilunar) cu alegătorii.

Poliția  a anunțat că există o posibilă legătură cu extremismul islamist, notează bbc.com.

Suspectul, un tânăr britanic de 25 de ani, a fost arestat la fața locului, fiind suspectul principal pentru uciderea lui David Amess, iar poliția a precizat că, deocamdată, nu mai iau în calcul niciun alt suspect.

Există un singur suspect

”La scurt timp, un bărbat a fost arestat și nu căutăm niciun alt posibil atacator”, a mai precizat poliția, afirmând că urmează să ofere informații suplimentare după ce vor avea mai multe detalii.

Parlamentarul din Partidul Conservator al prim-ministrului Boris Johnson a fost înjunghiat de un bărbat care s-a năpustit asupra sa în timpul unei întâlniri cu alegătorii din districtul său electoral.

David Amess avea 69 de ani și reprezeanta circumscripția Southend West din Essex din ’97, fiind parlamentar din 1983.

„El (Amess) a fost tratat de serviciile de urgență, dar, din păcate, a murit la fața locului”, a anunțat poliția.

author avatar
Alina Costache
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger