AcasăNewsUn oraș din România este în top 10 al celor mai bune...

Un oraș din România este în top 10 al celor mai bune destinații turistice europene

craiovaUn oraș din România este în top 10 al celor mai bune destinații turistice europene

Craiova a fost inclus de publicația de turism The Travel în top zece destinații de vizitat din Europa. Orașul din Bănie se află pe locul 8, înainte de Plovdiv (Bulgaria) și Atena.

„Craiova este bine cunoscută pentru structurile sale istorice minunate, cum ar fi Stadionul Ion Oblemenco, Fântâna Muzicală din Craiova și Catedrala Mitropolitană Sfântul Demetriu. În afară de aceasta, este vizitată și datorită zonelor sale verzi, inclusiv a Parcului Nicolae Romanescu. Acesta este cel mai întins parc natural din Europa Centrală și de Est, cu peste 800 de hectare de verdeață. În plus, muzeele din oraș conțin comori și antichități care variază de la operele lui Constantin Brâncuși până la un craniu de femeie, vechi de aproximativ 30.000 de ani”, se arată în prezentarea despre Craiova, potrivit The Travel.

În clasamemnt pe locul trei se află Berlinul, pe locul doi Malaga, iar prima poziție este ocupată de Stockholm.

Craiova ar fi preferata turiștilor, înainte de Roma, Paris sau Viena

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, susține într-o postare pe Facebook că orașul pe care îl conduce s-a clasat pe primul loc în topul destinațiilor europene de Paște, potrivit unui sondaj online pe portalul European Best Destinations.

„O veste extraordinară pentru orașul nostru: Craiova este pe primul loc în topul destinațiilor europene de Paște. Orașul nostru a fost votat de peste 10700 de oameni din 68 de țări ca fiind destinația lor preferată de Paște, înaintea unor capitale și orașe europene cu tradiție, precum Roma, Paris, Viena, Praga sau Londra. Craiova este, de altfel, singurul oraș din România inclus în acest top, în care se regăsesc zeci de destinații din Europa”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

author avatar
Andreea Vlad
848 afisari

4 COMENTARII

  1. Hai terminati cu prostiile astea. Cum sa compari Craiova cu Roma sau Paris? Amandoua fac 80.000.000 de turisti anual cat face Craiova?Va amintesc ca bugetul e tinut doar de Bucuresti Brasov si Constanta vara la turism cu 2.000.000 turisti… 🤑

  2. Deci numai Fontana di Trevi produce un milion de euro pe an. Se spune ca daca arunci o moneda in fantana o sa ti se indeplineasca dorinta…

  3. Sa se grabeasca sa puna panourile de indicatie rutiera; e risc sa nu poata ajunge in centrul orasului minunatii turisti (vest)europeni ! In rest …optam pentru Calafat (fara gluma !).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger