AcasăNewsUn om de afaceri apropiat al lui Vlad Plahotniuc s-a ÎMPUȘCAT în...

Un om de afaceri apropiat al lui Vlad Plahotniuc s-a ÎMPUȘCAT în cap

Omul de afaceri Iurii Luncaşu, persoană de încredere a politicianului moldovean Vlad Plahotniuc, şi-a pierdut viaţa după ce s-ar fi împuşcat în cap, informaţia fiind confirmată pentru site-ul UNIMEDIA de către ofiţerul de presă al IP. Chişinău, Natalia Stati.

„Apelul a fost înregistrat la ora 20:07 (sâmbătă, n.r.). Un bărbat a sunat la 112 şi a menţionat că pe traseul R-6, se află o persoană împuşcată în regiunea capului. Potrivit declaraţiilor, Luncaşu s-ar fi împuşcat din arma personală în regiunea capului şi în urma leziunilor corporale primite a decedat la faţa locului.

Fiind audiat, cel care a sunat la poliţie, a declarat că activează în calitate de şofer al victimei şi în data de 17.08.2019, aproximativ la ora 19:00, a fost contactat telefonic de şeful său care i-a cerut să vină la domiciliu şi să se deplaseze într-o direcţie necunoscută.

La un moment dat, Luncaşu Iurii i-a cerut şoferului să oprească automobilul în câmp, unde s-a împuşcat din arma sa persoanlă, pe care o deţine legal”, a transmis Stati.

Potrivit site-ului noi.md, victima a lăsat un bilet cu următorul conţinut: „Căsuţă albă am cumpărat în 2017 am fost investitor”. Cazul este cercetat de IP. Buiucani.

În 2014, Rise Moldova a publicat mai multe fotografii în care Luncaşu era surprins însoţindu-l pe Vladimir Plahotniuc la Sciez, Franţa. El era fondator la mai multe companii: „Denir Lux”, „GB&CO”, „Primrof Construct” sau „Acvilin-Grup”, cu afaceri în domeniul construcţiilor sau ţigărilor.

Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova, este acuzat de numeroase fapte corupţie în Republica Moldova, dar şi în Rusia, inclusiv de organizarea grupării criminale şi participarea la aceasta, dar şi spălare de bani.

Potrivit autorităţilor, Plahotniuc a fugit în Statele Unite pentru a scăpa de anchete.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
403 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri