AcasăNewsUn ofiter de politie si un avocat, ambii din Bacau, trimisi in...

Un ofiter de politie si un avocat, ambii din Bacau, trimisi in judecata

Un reprezentant al legii si un aparator al acesteia ajuns in fata instantei, in calitate de acuzati, dupa ce procurorii anticoruptie din cadrul Serviciului Teritorial Bacau au dispus trimiterea lor in judecata. Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bacau.

Anuntul a venit, luni, din directia DNA, ai carei reprezentanti precizeaza ca vizati de masurile dispuse in acest caz sunt politistul Mircea Alexandru Stanciulescu, ofiter in cadrul Biroului 6 de Politie Rurala din comuna bacauana Traian, la data faptei, la acest moment barbatul aflandu-se in regim privativ de libertate, avand in vedere ca a primit o pedeapsa cu executare, pentru luare de mita, dar si un avocat din cadrul Baroului Bacau. Este vorba despre Dragos-Constantin Tanasa, cercetat sub control judiciar pentru complicitate la luare de mita.

Trebuie spus ca procurorii mentioneaza ca in cazul de fata o persoana a formulat un denunt. Din comunicatul DNA rezulta faptul ca, in dreptul precizarilor pe care procurorii le-au facut in rechizitoriul intocmit in cauza de fata se mentioneaza ca „in perioada 12 – 14 ianuarie 2013, inculpatul Tanasa Dragos – Constantin, in calitate de avocat in cadrul Baroului Bacau, a intermediat pretinderea sumei de 1.500 euro, de catre ofiterul de politie, de la o persoana (denuntator in cauza) cercetata intr-un dosar penal instrumentat de lucratori ai Biroului 6 de Politie Rurala din comuna Traian, jud. Bacau”, dar si ca „inculpatul Stanciulescu Mircea Alexandru a pretins, prin intermediul avocatului, suma de bani respectiva pentru a nu-si indeplini atributiile de serviciu, in sensul de a depune diligentele necesare in directia solutionarii favorabile a sesizarii formulate pe numele denuntatorului, prin schimbarea declaratiilor date de parti sau neinregistrarea efectiva a dosarului penal. Infractiunea nu s-a mai concretizat, pentru ca denuntatorul nu a reusit sa mai faca rost de suma de bani pretinsa”.

202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger