AcasăNewsUn oficial si un reporter Al-Qaida in Siria, ucisi in timpul...

Un oficial si un reporter Al-Qaida in Siria, ucisi in timpul unui interviu

In timp ce un reporter sirian, Ahmed Abu Hamza, care lucra pentru gruparile teroriste, ii lua un interviu unui comandant al Front al-Nosra (filiala siriana Al-Qaida), armata siriana deschis focul.

Liderul Front al-Nosra tocmai vorbea despre succesul jihadistilor in provincia Hama cand a devenit brusc tinta armatei lui Bashar al-Assad. In timpul interviului, un proiectil de mortier , se pare, a aterizat la locul interviului, la nici doi metri de interlocutor, informeaza Sputnik. O fractiune de secunda inaintea exploziei, comandantul Front al-Nosra, care a auzit proiectilul venind, a intors capul peste umar, apoi totul a fost pulverizat.

Primele aparate rusesti doborate in Siria

Pe de alta parte, Front al-Nosra a afirmat, pe contul sau Twitter, ca a doborat doua avioane de recunoastere rusesti, fara pilot, in nord-estul Siriei, pe aeroportul militar Abu al-Duhur, informeaza AFP. Daca aceasta informatie va fi confirmata de comandamantul rus, este prima data cand jihadistii si aliatii acestora reusesc sa doboare aparate rusesti, dupa debutul interventiei militare a Moscovei in Siria, din 30 septembrie. Observatorul sirian al drepturilor omului a confirmat ca cele doua drone au fost doborate, fara a indica insa carei armate apartineau.

author avatar
Tudor Borcea
220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger