AcasăNewsUn nou val de scumpiri de sărbători. Produsele la care vor crește...

Un nou val de scumpiri de sărbători. Produsele la care vor crește prețurile cel mai mult

scumpiriUn nou val de scumpiri de sărbători. Produsele la care vor crește prețurile cel mai mult

Românii vor plăti cel mai scump coş de cumpărături pentru sărbători. De la lactate şi până la ulei, producătorii anunţă scumpiri pentru fiecare în parte.

Vârful scumpirilor va putea fi transpus în preţuri chiar de sărbători. După scumpirea uriaşă la ulei, ar putea urma carnea de porc unde fermierii nu neagă o scumpire chiar şi de 100% – ba chiar şi închiderea acestei industrii.

Cele mai mari creșteri de preț, la carne și lactate

Principalul motiv se leagă de pesta africană care a şi dus la creşterea importului de carne de porc.

Prețurile produselor alimentare se estimează că vor crește și de sărbători cu minim 15%. Cele mai mari costuri vor fi la carnea de porc, ulei și lactate. Motivele scumpirilor sunt seceta și pesta porcină africană.

Totodată, industria cărnii de porc este grav afectată, ceea ce îi face pe analiști să nu excludă o posibilă închidere a femrelor. Pesta porcină africană a provocat creșterea importurilor cu 85%.

Și prețurile lactatelor vor crește cu circa 2-3% lunar. Pe de altă parte, populația este nemulțumită din cauza scăderii puterii de cumpărare.

author avatar
Andreea Vlad
318 afisari

1 COMENTARIU

  1. Poate așa ne mai lasă în pace televiziunile și posturile de radio cu întrebările nelipsite în preajma sărbătorilor ” Ce pregătiți / ce mâncați de Crăciun/ Revelion/ Paște” de parcă numai atunci mâncăm! Sau numai mâncarea contează de sărbători.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger