AcasăNewsUn nou scandal de corupție uriaș. Zeci de analfabeți au obținut permisul...

Un nou scandal de corupție uriaș. Zeci de analfabeți au obținut permisul de conducere / Cum funcționa frauda la examen

permisUn nou scandal de corupție uriaș. Zeci de analfabeți au obținut permisul de conducere / Cum funcționa frauda la examen

Zeci de şoferi din Bucureşti şi Ilfov au reuşit să obţină permise de conducere, chiar dacă sunt analfabeţi. Aceștia au trecut examenele prin metoda „sufleorul”.

Potrivit unor surse din anchetă, numărul şoferilor care au obţinut permise de conducere prin această metodă s-ar ridica la 56. Aceleaşi surse arată că ancheta a pornit în luna iunie, de la un pont.

Candidații treceau examenul prin metoda „sufleorul”

Se pare că în schemă erau implicaţi mai mulţi indivizi, printre care şi un instructor auto. Cu ajutorul unor echipamente video-audio, respectiv o cameră ascunsă sub nasturele de la o cămaşă şi o cască, candidaţii la examenul auto obţineau răspunsurile corecte de la un bărbat, instructor auto.

Pentru acest „ajutor”, şoferii analfabeţi plăteau sume cuprinse între 3.000 şi 7.500 de euro.

Nouă persoane, reținute în dosarul permiselor auto obținute de analfabeți

Nouă persoane au fost reținute în acest dosar, după ce au fost prinși în flagrant un candidat pentru obținerea permisului de conducere auto, un instructor auto și un „sufleor” și audierea altor 43 de persoane.

„În urma probatorului administrat, polițiștii rutieri ilfoveni au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de 9 dintre cele 46 de persoane, urmând ca la data de 19 octombrie persoanele în cauză să fie prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri de luare a măsurilor preventive”, potrivit Poliției Ilfov.

author avatar
Andreea Vlad
667 afisari

6 COMENTARII

  1. Sunt șoferi care conduc de 20 -30 de ani diferite tipuri de mașini și nu știu să scrie și să citească bine ! Deabia acum, s-a aflat ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger