AcasăNewsUn nou SCANDAL alimentar la Ikea! S-a lasat cu produse retrase de...

Un nou SCANDAL alimentar la Ikea! S-a lasat cu produse retrase de pe piata

SCAN-DA-LOS! Problemele de la Ikea nu se mai termina: mobila contaminata cu lemn de abanos

Ikea a anuntat sambata, 6 aprilie, ca va retrage de la vanzare lasagna congelata cu carne de elan, dupa descoperirea unor urme de carne de porc in acest produs.

Produsul a fost vandut exclusiv in tari din Europa si nu a fost comercializat in lumea musulmana, unde consumul carnii de porc este interzisa.

Ikea a retras de pe piata mai mult de 17.000 de portii de lasagna si a inceput sa faca teste proprii, dupa ce un laborator din Belgia a descoperit in sosul de carne de elan un continut de peste 1% carne de porc.

Josefin Thorell, purtatoarea de cuvant de la Ikea, a anuntat ca problemele provin de la societatea Dafgaard care “toaca dimineata carne de vita si de porc, iar dupa-amiaza carne de elan”, arata EVZ. Se pare ca aceeasi firma a furnizat chiftele din carne de vita, care erau de fapt din carne de cal.

De asemenea, probleme au aparut si la tartele cu migdale, comercializate in 23 de tari, printre care si Romania. Chinezii au descoperit ca, in prajiturile vandute pe teritoriile lor, existau mai multe feluri de bacterii si urme de fecale.

author avatar
Anca Murgoci
342 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger