AcasăNewsUn nou miracol la Iași! Medicii au reatașat piciorul băiatului lovit de...

Un nou miracol la Iași! Medicii au reatașat piciorul băiatului lovit de tren. Operația a durat 13 ore

iasiUn nou miracol la Iași! Medicii au reatașat piciorul băiatului lovit de tren. Operația a durat 13 ore

Echipa de medici plasticieni de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași, condusă de medicul Sidonia Susanu, a făcut o nouă minune. Medicii i-au replantat piciorul amputat de tren unui adolescent de 15 ani, în urma unui accident feroviar cumplit petrecut marți, la Vatra Dornei.

Operația de reatașare a piciorului a durat 13 ore. Medicii au intrat în sala de operație ieri la ora 14.00 și au ieșit la 3.00 dimineața.

Băiatul avea căștile pe urechi când a fost lovit de tren

„Intervenția a durat 13 ore, cu osteosinteza gamba stânga – echipa de Ortopedie, reimplantare gamba stânga- echipa de chirurgie plastica și microchirurgie reconstructiva, splenectomie de necesitate – echipa de chirurgie pediatrica și susținerea funcțiilor vitale, plasmafereza, necesitate terapeutica vitala-echipa ATI. Este în ATI sub supraveghere continua de specialitate. Este un politraumatism cu indice de severitate lezional mare” a declarat Sidonia Susanu.

Când a ajuns la spital, băiatul se afla în stare gravă.

”Pentru leziunile cranio-cerebrale și toracice s-a optat pentru tratament conservator, i s-a făcut splenectomie, efectuată de colegii de la chirurgie pediatrică. Gamba amputată a fost replantată. Momentan copilul se află în serviciul ATI, se continuă terapia suportivă maximală inițiată încă din momentul internării. Evoluția este lent favorabilă. Pacientul a fost internat în Secția de Chirurgie Plastică cu diagnostic de Politraumatism prin accident rutier, șoc hemoragic, amputație membrul inferior stâng nivel treime proximală gambă, traumatism craniocerebral cu hemoragie subarahnoidiană, fractură de omoplat, fracturi de coaste 7-9, hemotorax, ruptură de splină cu hemoperitoneu”, a mai spus medicul Sidonia Susanu.

Potrivit martorilor, elevul avea căștile pe urechi și telefonul în mână, nu a fost atent și nu a observat apropierea trenului. Copilul a fost prins sub tren, în apropiere de Gara Vatra Dornei Băi.

Echipa de medici care a realizat operația este aceeași care a reușit replantarea mâinilor Alexiei, adolescenta din Botoșani rănită grav într-un accident în Pașcani în luna decembrie.

author avatar
Andreea Vlad
226 afisari

2 COMENTARII

  1. „Băiatul avea căștile pe urechi când a fost lovit de tren”, plus ca se uita in telefon… Cat de BOUAN sa fii sa te calce trenul? Cap de guma generatia lui peste. Premiile Darwin.

  2. Pe tampitii ce circula pe strazile oraselor cu castile in urechi i-as da cu capul de toti peretii sa se trezeasca
    Si inca ceva
    In caz de accident de acest fel sa plateasca zeci de mii de euro costul operatiilor chirurgicale

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger